БГНЕС Очевидно министър знае повече от мен за проверката в Българската

...
БГНЕС
Очевидно министър знае повече от мен за проверката в Българската
Коментари Харесай

Антон Кутев: В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП

 БГНЕС " Очевидно министър знае повече от мен за инспекцията в Българската банка за развиване. Около 1 милиарда лева са дадени на 8 компании, които са всичко друго, само че не е и дребни. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. Едното е Делян Пеевски. За мен това е скандално, тъй като това е държавна банка. Оказва се, че главната активност на страната е да крепи огромният бизнес ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

" Факт е обаче, че единствено за три дни служебното държавно управление направи доста, а ние няма да спрем дотук. Дали инспекцията ще стигне до прокуратурата ще разберем тази седмица ", добави Кутев.

Той добави, че поканата да бъде представител на служебния кабинет е пристигнала от президента.

" Приех на драго сърце, тъй като имам вяра, че в България е пристигнало време за смяна. Вярвам, че това служебно държавно управление може да даде началото ", сподели той.

Той изясни, че слуховете за състава на кабинета са доста, само че не са от огромно значение.

" В служебния кабинет може да има хора от доста места, само че това не значи, че ние сме подвластни от някого. Борисов беше член на Българската комунистическа партия толкоз доста години. И какво от това? В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от Българска социалистическа партия ", съобщи Кутев.

Той разяснява и уволненията по високите етажи на властта от последните дни:

" Няма по какъв начин да смениш политиките, в случай че не смениш хората, които ги съставляват. Това са честни експерти. Аз нямам доверие някой да тръгне да сменя хора, които си правят работата ".

Според Кутев, задача номер едно е подготовката на парламентарните избори. Ваксинацията и рецесията с COVID-19 представлявали огромен проблем.

" Не е въпросът да се махат зелените коридори, търсим повече присъединяване на персоналните лекари - би трябвало да се мисли за пенсионерите, за учебните заведения, за университетите ", изясни той.

Що се отнася до Националния действен щаб, решение се чака до 2-3 дни, евентуално ще има промени, съгласно представителя на служебното държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР