БГНЕС Институциите не бива да оставят без възможност за диалог, защото

...
БГНЕС
Институциите не бива да оставят без възможност за диалог, защото
Коментари Харесай

Първанов: Кабинетът на Борисов е изхабен, вероятно ще има рокада на върха

 БГНЕС " Институциите не трябва да оставят без опция за разговор, тъй като злополуката е идна ". Това сподели президентът в интервала (2002-2012 ) година в предаването  " Неделята на NOVA ". 

" Тезата на Движение за права и свободи за оставката на президента и на държавното управление има други измерения. Аз най-малко я пояснявам като една морална оценка за държанието на правителството и президент. Това би трябвало да се чуе. Няма по какъв начин страната да продължи да бъде в този безпорядък, в тази война. Аз в никакъв случай не съм употребявал понятието " война сред институциите “, която е момента.

Но в случай че в Народното събрание тази неотстъпчивост ще се позволи като възела се разсече, то сред институциите не трябва да оставят без опция за разговор, тъй като злополуката е идна. След това функциите ще се разменят. Кабинетът на Борисов е изтъркан.

Вероятно ще има рокада на върха. Ако някой се опита от болшинството да изиска оставката или импийчмънта на президентът Радев, ще го направи още по-голям воин “, сподели президентът.

" Трябва да има най-малко една минимална опция да си вдигнат телефона и да изкоментират един съответен, само че значим въпрос, защото по този начин няма да стане - това е пътят към разрухата на страната.

Защо не обсъдят това, което ни следва на нас, на Европа, на света с новата вълна от ковид “, добави Първанов. " Аз съм единственият, който беше на ръба на импийчмънта, който припомня за едни доста тежки връзки сред ГЕРБ и мен. В частност сред мен и Борисов. Не е нещо ново, това, което сега се случва “, сподели той.  

" Борисов има запас, той може да удържи в случай че изиска, въпросът е дали той ще реши тактически това по-изгодно ли е за него ", сподели президентът 

" Аз би трябвало да припомня, че съм един от тези, които са прибирали властта. Ние с Кольо Добрев върнахме мандат за ръководство 1997 година, тъкмо тъй като преценихме, че не можем да вървим против хората, против действителната обстановка. Но тогава тя беше пагубна обстановка. Сега Борисов има запас.

Той може да удържи в случай че изиска. Въпросът е дали той ще реши тактически това по-изгодно ли е за него. Критикувах в границите на първия му мандат. От там потегли и тази история с импийчмънта. на първия месец аз го подлагах на критика, че отиде неопитен на срещата с Путин по енергийните въпроси ", обясни президентът.

Първанов добави, че в никакъв случай не е търсил реванш, рецензиите всъщност, по политики нямат нищо общо с реванша.  " Много бих желал да видя бъгарския президент, в тази ситуация става дума за господин, да има по-балансирана роля. Не съм запомнил положително изказване на президента Радев.

Сега е доста елементарно Борисов да го критикуваш и да го тикаш в ъгъла. Опонентът не трябва да бъде обезоръжавана. Трябва да му се остави излаз. Ако го нямаше това искане безусловно да се случи служебното държавно управление с някакъв подтекст, че от това следва кавга, съгласно мен Борисов щеше да си тръгне “, разяснява още.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР