БГ изобретател предложи на пловдивски ученици съвместна инициатива, в която

...
БГ изобретател предложи на пловдивски ученици съвместна инициатива, в която
Коментари Харесай

БГ изобретател предизвиква ученици с цифрова писменост

БГ откривател предложи на пловдивски възпитаници взаимна самодейност, в която те да показват по какъв начин могат да поддържат връзка единствено с пръсти, като това е допустимо в това число сред деца, които не виждат и не чуват.

За основа се употребява измислена от него цифрова книжовност, която е опция по едно и също време на Брайловото писмо за слепи, на жестовите езици за глухи, само че и на китайската писмена система Pinyin.

Койчо Митев решил да провокира тукашните деца, откакто инцидентно видял лика си отпечатан върху техните чинове. Наскоро „ Марица “ описа за самодейността на ОУ „ Кочо Честеменски “ да рециклира остарялата покъщнина в класните стаи, като залепи на плотовете особено покритие. За всеки чин то е със международно БГ откритие, като е отпечатан и ликът на неговия основател. По този метод в школото към този момент ще има тематична стая на българските изобретатели, а от предходната година има и на великите наши владетели.

Сред подбраните изобретатели е и инж. Койчо Митев. Той е основал неповторима цифрова книжовност и способ за компютърен интернационален превод, при които цифрите от десетичната бройна система могат да служат за запис и трансфер на отзивчива писана и звукова тирада от случаен език или акцент към всеки различен. Това прави вероятен превод сред 6800 езика на земята даже и единствено през телефон. Експерти по световни връзки от Масачузетс назовават откритието Свещения граал на човешките връзки.

Системата е известна като „ Българския Брайл “ и е патентована у нас през 2002 година За своя способ за превод българинът е притежател на огромната премия на 21. международно ревю за нововъведения " Inpex " в Съединени американски щати през 2005 година и на " Евроинтелект 2003 ". До момента обаче няма финансиране за изработването даже на показателен модел, който превежда единствено на 3-4 езика, освен това с стеснен брой думи.

В писмо до управлението на ОУ „ Кочо Честеменски “ изобретателят благодари за оказаната му чест при обновяването на класните стаи. И насочва съответно предложение, като дава точни насоки по какъв начин децата да усвоят съществени положения в системата и да създадат опити да „ преведат “ на нея с пръсти къси текстове, написани от тях самите. На всяко е подготвен да даде грамота, която да влезе след това в персоналното им CV. Предложението е акцията да бъде във връзка Международния ден на хората с увреждания през декември. „ Целта е ние, българите, да покажем на света, че сме основали цифрова писменост Bulgarica за всички езици, само че и за децата и хората с увреждания “, написа Койчо Митев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР