BG-ALERT не беше задействана предвид факта, че тя е предназначена

...
BG-ALERT не беше задействана предвид факта, че тя е предназначена
Коментари Харесай

Системата BG-ALERT не работи при земетресения

„ BG-ALERT не беше задействана поради обстоятелството, че тя е предопределена да известява в случаите, в които имаме предварителна информация, че следва да се случат избрани събития или феномени. Земетресенията не са измежду тези събития “.

Това изясни пред БНР шефът на „ Пожарна сигурност и отбрана на  популацията “ Александър Джартов.

Според него това е повода системата да не е изпратила вести след земетресението от 4,3 по Рихтер  до Пловдив и последвалите вторични земетресения.

 „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?  „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?

Джартов добави, че жители са получили известия, само че от операционната система на „ Андроид “ и от Google.

Дълбочината му е била 5 километра

„ Те се развили функционалност, която разрешава, когато на голям брой устройства бъде засечено придвижване или осцилация на база на съответните логаритми, да бъдат известени, че в действителност се случва земетресение “, сподели още шефът на „ Пожарна сигурност и отбрана на  популацията “.

Фирмата, виновна за изпратените известия, се извинява на популацията

„ Системата BG-ALERT може да бъде употребена единствено в случаите, в които можем да предвиждаме събитие. Имаме предварителна информация, че се случва или следва да се случи някое събитие “, посочи Александър Джартов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР