БФШ 2022 е с легитимен лиценз, призова отново за обединение

...
БФШ 2022 е с легитимен лиценз, призова отново за обединение
Коментари Харесай

Върховният административен съд с важно решение за разцеплението в шахмата

БФШ 2022 е с законен лиценз, прикани още веднъж за обединяване
Важно решение по отношение на борбата за легитимност в шахмата взе Върховният административен съд.

Той реши, че лицензът на Българска федерация по шахмат 2022 е публикуван законно.

Със същото решение висшите съдии отхвърлят жалбите на Сдружение " Българска федерация по шахмат ", Сдружение " Българска федерация по шахмат 1928 " и " Българска федерация по шах " като неоснователни.

" Спекулациите към лиценза на федерацията служеха като основа за отрицателна акция, която възпрепятстваше естествената активност, сключването на контракти с Министерството на младежта и спорта, както и със спонсори.

Настоящото решение дава успокоение в работата на БФШ 2022 за развиване на спорта ни, а също по този начин е действителен късмет обединителните процеси в шахмата да продължат, обявиха от Българска федерация по шахмат 2022. - Клубовете, които са постоянни членове на лицензираната федерация, могат да възнамеряват дълготрайно активността си - техните права са предпазени. Заслужава да се означи, че това е и опция шахматните хора да спрат да се въздействат от външни лица, които се прехранват от кавги, разделяне и обжалвания. Спекулациите не могат да бъдат метод на другарство, и е време токсичните лица да изоставен шахматната общественост. Обединение в границите на лицензираната федерация е единственият правилен път за действителен напредък на родния шахмат! ", приключва изказването на БФШ 2022.

Както е ясно, две федерации спорят за достоверност, като досега не съумяват да реализират триумф в договарянията за обединяване и завършек на разцеплението, макар многочислените опити на спортният министър Димитър Илиев да ги сдобри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР