БФС помилва Левски. Апелативната комисия към БФС замени наказанието от

...
БФС помилва Левски. Апелативната комисия към БФС замени наказанието от
Коментари Харесай

БФС помилва Левски, затваря само един сектор от Герена

БФС помилва Левски. Апелативната комисия към БФС размени наказването от един мач пред празни трибуни с отчасти затваряне на стадиона. Фенове на мача с Ботев Пловдив няма да има единствено в Сектор " А ". Решението не предстои на обжалване.

По време на Вечното дерби сред Левски и ЦСКА пострада основният физиотерапевт на тима Иван Христов след хвърлена бомбичка от бранш " А ". Джонатан Линдсет пък беше ударен с предмет по главата.

Първоначално Левски бе глобен от ДК към БФС с 13 300 лв. и мач без аудитория. Въпреки наказването управлението на " сините " прикани почитателите си да заемат места на стадион " Георги Аспарухов " за семейството на Ботев Пд.

" За да се вземе решението доказахме тежестта на следствията. Дежурният пратеник е съветвал терапевта да потърси лекарска помощ, с цел да се реши дали има решение. Документ, доказващ степен на пострадване не е представян. Незначителните пострадвания не могат да бъдат потвърдени. Лекарят е предложил обзор на физиотерапевта, само че той е отказал. ДК е взела вярното си решение, поради доказателствата, които е имала все още. Когато не можеш да докажеш следствията, то става дума против дума. Как може нито едно видео да не потвърди пострадвания. На тази фотография не може да се познае какво има на този крайник. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има наказания ", ", съобщи след събранието ръководителят на комисията Валери Апостолов.

Физиотерапевтът на " армейците " Иван Христов си пожела повече да не става очевидец на сходни произшествия.

" Живеем в правова демократична страна, в която считам, че истината и здравето на индивида са най-важни. Дойдох, с цел да кажа какво претърпях. Не го поисквам на никого. Искам тези неща да спрат на всички игрища ", сподели той след изслужването си пред комисията.

Преди ден от ЦСКА излязоха с позиция и предизвестиха БФС, че една смяна в наказването на Левски евентуално ще сътвори рисков казус.

Представител на " сините " на събитието бе изпълнителният шеф Ивайло Ивков. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР