БФС отново смени датата за баража за Европа. След като

...
БФС отново смени датата за баража за Европа. След като
Коментари Харесай

Пак смениха датата за баража за Европа, този път заради митинги

БФС още веднъж смени датата за баража за Европа. След като от Левски възроптаха от смяната на датата тя още веднъж беше върната за неделя. Припомняме, че баражът за оставане-влизане трябваше да се играе на 10 юни, а за Европа на 11 юни. Това беше по стратегия оповестена при започване на сезона и по-късно доказана от централата. 
Прочетете още
От БФС обаче взеха решение тази седмица да сменят баражите поради играчи, чийто контракти изтичат на 10 юни. Мачът за оставане-влизане беше плануван за 9 юни, а този за Европа за 10 юни. 

Мачът сред Берое и Спортист Своге за оставане-влизане си остава на 9 юни във Велико Търново от 19:00ч. 

Двубоят сред Левски и Арда за установяване на последния тим участник в евротурнирите последно ще е на 11 юли от 19:00ч. на " Герена ". 

Причината за промяната в този момент е посочено, че на 10 юни ще има доста манифестации в София. 

Ето какво написаха от централата: 

БФС бе известено, че на 10.06.2023 година са планувани голям брой манифестации на територията на град София и опцията за смесването им с проведени фенски маси, може да докара до съществено нарушение на публичния ред и заплаха за здравето и живота на хората.

Във връзка с горното СТК при БФС реши- срещата за установяване на последния участник в Европейските шампионати сред тимовете на ПФК „ Левски “ Сф и ПФК „ Арда “ Кърджали, ще се играе на 11.06/неделя/2023 година от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 година Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година контракти на футболисти, СТК установи, че на 08.02.2023 година заради изключителни условия с Решение на СТК е изменен календара на БФС. Същият е оповестен на формалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са известени. Ръководствата на клубовете са имали задоволително време да подхващат нужните ограничения за удължение на договорите на своите футболисти, поради на това, че датите за баражи са избрани на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е напълно отговорност на ФК.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР