БФС изпрати на “Левски” и ЦСКА най-строгия ни рефер този

...
БФС изпрати на “Левски” и ЦСКА най-строгия ни рефер този
Коментари Харесай

Най-строгият рефер свири дербито

БФС изпрати на “Левски” и ЦСКА най-строгия ни рефер този сезон. Става въпрос за Николай Йорданов, който беше избран за основен арбитър на мача-реванш от полуфиналите в шампионата за купата на България. В първия дуел “сините” завоюваха с 2:0.

В Първата лига през сезона Йорданов е свирил 16 мача, в които е вдигнал рекордните 106 жълти и 10 червени картона. Отсъдил е и пет дузпи, което му отрежда втора позиция по този индикатор измежду арбитрите.

Реферът глоби играчи приблизително по 6,63 пъти на дуел и гони състезател по 0,63 на среща. В ръководените от него 16 дуела общо 4 са на “Левски”. Под негово управление “сините” нямат загуба и позволен гол. Победиха “Витоша (2:0), “Пирин” (3:0) и провдивския “Локомотив” (1:0), а с „ Берое “ приключиха 0:0. На ЦСКА този сезон Йорданов не е свирил дуел.

Последното, а и единственото до този миг дерби, на което той е бил основен арбитър е през 2012-а. Тогава “сините” биха с 1:0. Голът вкара Кристовао Рамос. В срещата Йорданов подвигна 8 жълти картона на “Левски” и 2 на ЦСКА.

В другия полуфинал-реванш сред „ Славия “ и „ Ботев “ ще свири Станислав Ставров. Любопитното е, че той управлява срещата сред двата отбора, само че в състезание. Тя бе извоювана от “Ботев” посред София с 3:2. Първият дуел сред „ белите “ и „ жълто-черните “ за Купата приключи с триумф за пловдивския отбор с 2:1.

Снимка: СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР