БФС е погасил кредита за 5 млн. лв. предсрочно през

...
БФС е погасил кредита за 5 млн. лв. предсрочно през
Коментари Харесай

БФС погасил кредита за 5 млн. лв. през 2019 г.

БФС е погасил заема за 5 млн. лева предварително през 2019 година Това разгласи вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев, откакто се срещна с проблема.

Пред БТВ претендентът за президент на Димитър Бербатов съобщи: " Българският футболен съюз е теглил заем и е ипотекирал постройката на " Иван Асен " 2, само че този заем дали се обслужва или не – не се знае. "

Оказва се, че подобен заем е имало, а за него удостовери Фурнаджиев.

" Какъв е казусът, че е ипотекирана постройката на БФС? Не доближиха пари за обзавеждането на постройките и тези пари са употребявани за обзавеждане. УЕФА отпуска едни средства, само че никой не ни кара да взимаме 100 декара терен, можеше да вземем 20 декара. Ние сме взели нещо, което да остане за поколенията - разяснява Фурнаджиев. - ФИФА и УЕФА не покриват 100 % от цената на проектите. По време на строителството тези здания излезнаха с обзавеждането 30 млн. лева Ние за тези пари сме построили спортна постройка, хотел, административна постройка, трибуни, 5 стадиони и цялата инфраструктура на обекта в " Бояна ", а вие знаете, че в някои общини 30 милиона не стигат единствено за една спортна зала. Имахме 25, които бяха обезпечени от господин Михайлов като член на Изпълкома на УЕФА тогава по стратегии на УЕФА и на ФИФА, и просто не доближиха 5 милиона и с тях бе довършено започнатото. Кредитът е взет през 2016 година за дотъкмяване въз основата, като е в размер на 5 милиона лв.. Още през 2019 година предварително е погасен и сега няма ипотека, няма отговорности към никого все още ".
свързани новини2977преди 4 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР