БФБаскетбол ще организира тренировъчен камп за 3 по 3 в

...
БФБаскетбол ще организира тренировъчен камп за 3 по 3 в
Коментари Харесай

Сръбски специалист на 3х3 баскетбол ще води камп в София

БФБаскетбол ще провежда подготвителен камп за 3 по 3 в столичната зала " Триадица ". Тридневните занимания ще се проведат от 17 до 19 февруари, като в последния ден е очакван и минитурнир за участниците, оповестяват от централата.

В тренировките ще могат да се включат до 12 състезатели, които ще бъдат подбрани след приемане на поръчки за присъединяване от тимовете в НБЛ и ББЛ.

Ще бъдат извършени три тренировки: петък (17 февруари) от 19:00 часа, събота (18 февруари) от 10:00 и 18:00 часа. В неделя, 19 февруари, ще бъде извършен формален мини шампионат във формат 8-12 тима от 10:00 до 14:00 часа.

Заниманията ще се водят от водещия международен експерт в 3 по 3 баскетбола Марко Ждеро - професионален 3 по 3 състезател и треньор. Той е легенда на 3 по 3 баскетбола в Сърбия и съотборник на Душан Булит. Заедно са печелили четири пъти международния тур на FIBA 3 по 3 през 2014, 2015, 2018 и 2019 с тима на Нови Сад Al Wahda. Ждеро е треньор на най-високо поставения тим и спечелили през 2022-а във финалите на международния тур на FIBA 3 по 3 - сръбския тим от Белград UB Huishan NE. Сърбинът е сегашен треньор на международния и четири пъти подред европейски първенец - Сърбия по 3 по 3 и бронзов медалист при дебюта на дисциплината на Олимпийските игри в Токио 2020.

Ждеро е създател на сръбската 3 по 3 академия за самостоятелни умения и отборни тренировки баскетбол, която работи с националните тимове на Франция и Китай. Той е треньор на номер едно играча в света и най-полезен играч в постоянния сезон за 2022 година Страхиня Стоячич (доктор Стрейндж) и на емблематичния Деян Майсторович (Маестрото).

От БФБаскетбол оповестиха отворен вход за присъединяване на всички български треньори, които имат интерес да следят тренировките на Ждеро.

Всяко присъединяване на състезатели от даден клуб в формален 3 по 3 шампионат на територията на България носи точки на съответния клуб за присъединяване в националното 3 по 3 състезание и съответното в допълнение финансиране от ММС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР