БФБ добави още 100 компании в платформата си за алтернативен

...
БФБ добави още 100 компании в платформата си за алтернативен
Коментари Харесай

Акции на Moderna и BioNTech вече се търгуват българската фондова борса

БФБ добави още 100 компании в платформата си за различен достъп на непознатите пазари BSE International. Платформата започва през юли с компании като Apple, Microsoft, Tesla, европейските банки Deutsche Bank, Commerzbank и други. В четвъртък от борсовия оператор прибавят нови атрактивни имена като тези на основателите на ваксини против Ковид-19 Moderna, BioNTech, Novavax и CureVac, само че и софтуерни колоси, като Xiaomi, Verizon Communication, Samsung Electronics и други. С новите попълнения общият брой на непознатите компании с достъп от БФБ стават 200 от 19 страни.

" Интересът към търговията на интернационалните компании - сини чипове, досега е повода да увеличим предлагането на този вид принадлежности на БФБ. Акциите, листнати на BSE International, са непрекъснато котирани от маркетмейкър, което ги прави елементарно налична и ликвидна капиталова опция за пазарните участници ", споделя в прессъобщение Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

BSE International е пазарен сегмент към БФБ, а не система, която обезпечава пряк достъп до външните пазари, както са да вземем за пример профилираните платформи. Затова и излъчванията, регистрирани на него, се търгуват в България съгласно часовете за търговия на нашата борса - 9.30 до 17.30, което включва pre и post търговията. Това е и едната специфичност, защото в Съединени американски щати тържищата отварят в 16.30 българско време. Акциите, листнати на BSE International, непрекъснато се котират от маркетмейкъра TradeGate в този часови диапазон.

Търговията става с партньорството на Deutsche Borse, която доставя и комерсиалната система на нашата борса - T7. За вложителите достъпът до BSE International и надлежно непознатите акции става през общоприетите платформи за достъп до БФБ, които оферират капиталовите медиатори. Таксите им не са по-различни от тези за търговия с останалите акции на БФБ - приблизително към 0.5%, което е много преференциален курс по отношение на директния достъп до непознати пазари. Извън безплатните платформи, като Robinhood, несъмнено. Освен това сегментът дава опция и за арбитраж - да се купи на ниска цена от тук или непозната борса и да се продаде скъпо на едно от двете места. Стига вложителят да има и двете платформи - една за достъп през BSE International и една за непосредствено присъединяване на непознатите тържища.
Реклама
Данни от днешната търговия на BSE International демонстрират, че има подписани покупко-продажби с акции на компании като Coca-Cola, Nvidia, Siemens, Tesla и други.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Тодор Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР