БФ Баскетбол и НБЛ сключиха споразумение за интегритет на данните

...
БФ Баскетбол и НБЛ сключиха споразумение за интегритет на данните
Коментари Харесай

НБЛ с партньорство за защита на данните със световен лидер

БФ Баскетбол и НБЛ подписаха съглашение за интегритет на данните (от мачове и шампионати), така наречен Data Integrity, с една от водещите в сектора компания. Джиниъс Спортс е международен водач в спортните данни и е една от фирмите, предлагаща тази услуга на клиентите си.

БФ Баскетбол/НБЛ е клиент на Джиниъс Спортс от много години, като компанията предлага на баскетболната централа разнообразни приложения и услуги в региона на спортните данни, като приложение за събиране на баскетболна статистика - ФИБА Лайвстатс, система за работа с данните - ФИБА Органайзър и уиджети за статистика онлайн.

Партньорството е за период от 3 години (до 2020 година) и ще обгръща НБЛ - мъже, А група - мъже и дами, Купа България, Купа БФБ, финали за подрастващи и BGO Баскетболна Лига.

БФ Баскетбол и Джиниъс Спортс ще работят взаимно в битката против уговорените мачове и корупцията, обвързвана със спортни залози. Наборът от услуги за интегритет на спортните данни, на които БФБ и НБЛ могат да се възползват според съглашението са консултантски услуги, просветителни стратегии, съобразени с потребностите на клиента, 24- часова технология за наблюдаване на залози и експертиза по следствие, като сходни съглашения имат редица професионални спортни организации в международен мащаб, а измежду най-големите клиенти на Джиниъс Спорт са Висшата Лига по футбол в Англия и Мейджър Лийг Бейзбол в Съединени американски щати.

Джиниъс Спортс ще даде 24-часов мониторниг на бетинг пазарите, като следи за подозрителни
залози, нетипична интензивност и ще прави оценка модели на залагания в действително време като рискови такива. При съществуване на риск или опасност на интегритета на данните за даден мач или шампионат, компанията ще сигнализира родната централа, която на собствен ред ще предприеме ограничения, според вътрешните правила на БФБ и НБЛ, и законодателството на Р България.

Какво е интегритет на спортните данни? (Sports Data Integrity)

Интегритет = непокътнатост, непорочност Интегритетът в спорта съставлява най-общо отбрана на спорта, неговите участници и заинтригуваните страни, свързани със
залаганията на спортни събития, уговаряне на мачове и корупция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР