Безвремието, в което бяхме, и безхаберието на някои бивши управници

...
Безвремието, в което бяхме, и безхаберието на някои бивши управници
Коментари Харесай

Гешев на среща с НСОРБ: Единствените, които могат да направят нещо са местната власт и прокуратурата


„ Безвремието, в което бяхме, и безхаберието на някои някогашни управници би трябвало да спре “, съобщи ръководителят на УС на НСОРБ Даниел Панов

Днес, 11.11.2022 година, в Съдебната палата в София основният прокурор Иван Гешев, заместител основните прокурори - Красимира Филипова, Даниела Машева, Пламена Цветанова, Борислав Сарафов, и представителят на основния прокурор Сийка Милева организираха среща с представители на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ). На срещата бяха набелязани ограничения за дейно противопоставяне на стандартната (битовата) престъпност и възстановяване на пътната сигурност, осведомят от пресцентъра на държавното обвиняване.

В срещата участваха ръководителят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, изпълнителният шеф на организацията Силвия Георгиева, както и други членове на управлението на Сдружението.

Главният прокурор акцентира уговорката на прокуратурата за разговор с жителите и с локалната власт за противопоставяне на възходящата престъпност.

„ Прокуратурата не може да реши всички проблеми в страната, само че упорства за по-активен разговор и взаимоотношение. При разпадаща се правоохранителна система, единствените, които могат да създадат нещо, са локалната власт и прокуратурата. Защото ние останахме единствените постоянни институции в страната “, съобщи Иван Гешев.

Представителите на НСОРБ показаха незадоволство от неналичието на разговор от страна на изпълнителната власт и незадоволителния брой на чиновниците на полицията в обитаемоте места. „ Сред нас има хора от разнообразни партии, само че съумяваме да преодолеем разликите си. Безвремието, в което бяхме, и безхаберието на някои някогашни управници би трябвало да спре “, съобщи ръководителят на УС на НСОРБ Даниел Панов. Ръководството на прокуратурата предложи сформирането на работна група за набелязване на съответни законодателни оферти за подобряването на сигурността в обитаемоте места, които да бъдат показани на вниманието на законодателната власт.

Главният прокурор съобщи пред членовете на управлението на НСОРБ, че е предложил на административните ръководители на апелативните и окръжните прокуратури в цялата страна да организират деен разговор с представители на локалната власт за обезпечаването на ефикасни механизми за разрешаване на проблемите на жителите на съответните общини.

Иван Гешев осведоми представителите на локалната власт, че ще продължи дейния разговор с жителите в цялата страна посредством открити срещи, на които да участват и кметовете на обособените общини. По думите на основния прокурор задачата на срещите му с жителите е да се разискват локалните проблеми, както и да бъдат разяснявани опциите институциите да ги позволяват навреме.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР