Безусловна подкрепа от България за Албания по пътя й към

...
Безусловна подкрепа от България за Албания по пътя й към
Коментари Харесай

България подкрепя Албания за преговори с ЕС без условия

Безусловна поддръжка от България за Албания по пътя й към Европейския съюз. Заяви я през днешния ден президентът Румен Радев пред президента на Албания Илир Мета. Двамата разискаха укрепването на сигурността в района и настояха за интернационално без значение следствие за зверствата в Буча.

" За разширението на Европейски Съюз - ясно декларирам, че България поддържа започването на договаряния с Албания без условия. Албания предприе сложни промени с явен фокус и постоянство- от правораздаването, през стопанската система, до националните малцинство. Българското национално малцинство - да продължи да резервира своята еднаквост и да има опция за проучване на майчин език - ще поддържаме това ", съобщи Румен Радев.

" Всички малцинства в Албания са предпазени и се прави всичко допустимо те да се гордеят със своята еднаквост и да са добре интегрирани. Благодаря ви да поддръжката, която ни оказвате, с цел да стартираме договарянията в Европейски Съюз, както и на Албания, по този начин и за Северна Македония. Това е потребен стратегически метод, с цел да бъдат дадени позитивни сигнали за всички нации в райони за народна власт ", отговори Илир Мета.

Двамата са разискали и укрепването на сигурността в района.

" Приветствам Албания да стане част от многонационалната бойна група в България на НАТО. Осъдихме братоубийствената война сред Русия и Украйна. Настояваме за интернационално без значение следствие за зверствата в Буча и за най-строгото наказване ", сподели Радев.

" Ние сме покрай България както в никакъв случай до момента и приветстваме всички старания, които вашата страна прави като значим член на НАТО. Подкрепяме напълно суверенитета на Украйна, осъждаме варварските закононарушения, известни на всички, които би трябвало да бъдат разследвани интернационално, както и за решение на всички въпроси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР