Безупречен жираф, смятан за единствен в света, роден в зоологическата градина в Тенеси

...
Една от най-редките гледки в животинското царство се появи в
Коментари Харесай

Една от най-редките гледки в животинското царство се появи в невероятната обстановка на зоологическа градина в Тенеси, която е домакин на раждането на това, което се смята да бъде единственият жираф с един единствен цвят в света.

Женският жираф, роден на 31 юли, е с равномерен кафяв цвят, лишен от отличителната петна, с която жирафите – заедно с изключително дългите си шии – са известни. Brights zoo каза, че жирафът вече е 6 фута висок и е под грижите на майка си и персонала на зоопарка.

Зоопаркът вярва, че жирафът е единствен по рода си, като се има предвид, че жирафите много рядко се раждат без петнистия си вид , което основно служи като форма на камуфлаж в дивата природа.

Свързани: Японец живее кучешкия живот в костюм на дългокосмест коли – в снимки

Кожата под петната също има система от кръвоносни съдове, която позволява на жирафите да отделят топлина през центъра на всяко петно, осигурявайки форма на термична регулация.

Всеки жираф – с изключение на новодошлия от Тенеси – има уникален модел на петна, с изследователи вярвайки, че тези модели са наследени от техните майки.

Зоопарк Brights каза, че се надява необичайното раждане да помогне да се подчертаят предизвикателствата, пред които са изправени жирафите в света. Най-високото животно в света е застрашено от фрагментирането на местообитанието му в Африка, както и от незаконното бракониерство.

„Международното отразяване на нашето бебе жирафче без шарка създаде така необходимия акцент върху опазването на жирафите,“ основателят на зоологическата градина Brights, Тони Брайт, каза пред местната телевизионна новинарска станция WCYB. „Дивите популации тихомълком се плъзгат към изчезване, като 40% от популацията на дивите жирафи е изчезнала само през последните три десетилетия.“

Зоологическата градина обяви конкурс за обществеността за назоваване на новия жираф. Опциите в краткия списък са Kipekee, което означава „уникален“ на суахили; Firayali, което означава необичайно; Шакири, което означава „тя е най-красивата“; и Jamella, която е „една с голяма красота“.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР