Безумното бягство на руските войници от Макаровка стана вирусно — видео

...
Видео на руски войници, които си приказват и спасяват живота
Коментари Харесай

Видео на руски войници, които си приказват и спасяват живота си, след като са били разбити от украинските сили в село Макаровка, Донецка област, стана вирусно.

Въпреки че видеото не е достатъчно близо, за да се видят лицата на войниците, описанието на украинския президент Володимир Зеленски, че „руснаците имат само страх (в очите си)“ със сигурност е очевидно от кадрите.

< p>Видеото е от преди месеци, след като селището беше освободено в началото на контранастъплението на Украйна през юни 2023 г.

Кадрите бяха качени приблизително по същото време, когато Русия загуби контрол над село Урожайне, където нашествениците също бяха принудени да се оттеглят, изоставяйки своето оборудване и тежко въоръжение.

Прочетете също: Украинската армия постига стратегически успехи в югоизточната част на Бахмут, казва говорител

Докато Генералният щаб на Украйна все още не е потвърдил пълното освобождаване на Макаровка, заместник-министърът на отбраната Хана Маляр обяви, че Украйна е постигнала „известни успехи“ в района. Междувременно пропагандистите на Кремъл продължават да твърдят, че „не всичко е загубено там“.

Прочетете също: Украйна постига малки печалби близо до Бахмут, други центрове на Източния фронт

Въпреки това, видеото от Макаровка предполага, че ако Урожайне се окаже нещо подобно на Урожайне, какъвто и да е руски отговор едва ли ще се окаже плодотворен.

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР