Безумни цени за летовниците по морето посрещнаха и любителите на

...
Безумни цени за летовниците по морето посрещнаха и любителите на
Коментари Харесай

Таксите в къмпингите с 30% ръст, 50 лв нощувка в собствена палатка на плажа

Безумни цени за летовниците по морето посрещнаха и феновете на най-евтината отмора.

50 лева удари нощувката в лична палатка.

Такива кожи дерат притежателите на публични къмпинги, които са единственото законно място у нас да спиш под звездите след възбраната на дивото къмпингуване.

Обяснението е повсеместната инфлация и високите сметки, написа вестник „ Телеграф “.

Таксите по къмпингите са скочили приблизително с 30% по отношение на предходната година, а част от обяснението е и високото търсене, останало като резултат от пандемията, през която доста летовници взеха решение да избягат от пренаселените хотели.

С умопомрачителни цени посрещат туристите и в най-непретенциозните къмпинги по Южното Черноморие. Без значение дали сте избрали „ Каваците “, „ Смокиня “, Арапя “ или „ Златна рибка “. Старо дървено бунгало за двама с общо WC, познато ни от времето на соца като вид „ Романтика “, коства 90 лв. на вечер.

Отделно обаче се заплаща всекидневно за паркинг. Бунгалата за четирима в най-бюджетния им, надлежно и беден вид, стартират от 130 лв. нагоре.

Караваните също не излизат по-евтино. Поне 130 лева дневно излиза да наемеш скромна каравана. Палатката, даже и да наподобява на пръв взор най-бюджетния вид, също си излиза много солено, изключително поради спартанските условия, които предлага.

Ако пък си имате лична каравана, би трябвало да платите в съответния къмпинг такса имот. Цените варират според от това дали сте на първа или втора линия. Най-солени са цените в къмпинг „ Южен бряг “ край Черноморец, по-известен със остарялото си име „ Градина “.

Парцел на първа линия за слагане на каравана там коства 6600 лв. за цялото лято, на втора – 5300 лв., а на трета линия – 4800 лева При това за тези места няма алтернатива да се заплати за по-малко време. Най-скъпи там са и вилите, вид бунгало.

Четириместните на първа линия костват по 390 лв. на вечер, а на втора – по 240 лева Тези, които са с потенциал до 6 места, се отдават на цени от 330 лева до 490 лева, според какъв брой близо са до вълните, и са в действие до 10 юли. След тази дата цените на бунгалата в къмпинга скачат с цели 30% и ще се отдават надлежно от 400 до 650 лева дневно.

Култовият къмпинг „ Златна рибка “ край Созопол е един от най-предпочитаните. Местата за каравани на първа линия там костват по 4500 лв. за целия сезон, а на втора – 3000 лева Ако желаете да паркирате четириместна каравана за по-малко време, ще би трябвало да плащате дневна такса от 70 лева за първа линия и по 60 лева за втора.

Удоволствието да разпънеш лична палатка в къмпинга пък излиза от 45 до 55 лв., според от определеното място.

„ Златна рибка “ предлага и алтернатива да се наеме на място оборудвана каравана на цена от 120 до 140 лв. на вечер според от спалните места в нея.

В къмпинг „ Арапя” няма строго закрепени цени, тъй като има няколко разнообразни стопани. Почивката там се договаря с пазарлък. В момента наемът на оборудвана каравана на място коства най-малко стотачка дневно в най-отдалечената от морето зона, а тези до брега костват най-малко 150 лева

Място, на което да паркираш личен кемпер или каравана, върви приблизително по 80 лева закрепена дневна такса плюс 4 лева от горната страна на всеки екскурзиант в нея. За палатки се заплаща по 30-40 лева дневно. В цената са включени ток, вода и паркинг. Приблизително същите са цените и в къмпингите „ Каваци “ и „ Смокиня “.

Ваканцията с кемпер излиза още по-солено от палатка или каравана.

Ако не разполагате със лична къщурка на колела, а се постанова да я наемете, то таксата дневно за кемпера потегля от 115 евро и стига до 250 евро, според от размера, марката и оборудването на возилото. Предимството, което дава, обаче е несъмнено.

С кемпер може да нощувате на разнообразни екзотични места и всеки ден да променяте дестинацията. Минусът е в цената, тъй като, с изключение на за наем на возилото, ще би трябвало да плащате и за паркинг място дневно. Тарифите са същите както за каравани и стартират от стотачка на денонощие.

Ако решите да не платите, санкциите са ужасяващи. Във Варна към този момент постановиха 5000 лв. санкция за кемпер край плажа, отвън туристическите обекти с категоризация за къмпинг.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР