Безцеремонна, но законна схема за източване на парите на европейските

...
Безцеремонна, но законна схема за източване на парите на европейските
Коментари Харесай

EU Observer: Бюрократи източват европейски пари

Безцеремонна, само че законна скица за източване на парите на европейските данъкоплатци от еврочиновници разкри брюкселското електронно издание „ ЕЮ Обзървър ”. При междинна заплата от 8600 евро служителите си прибавят и командировъчни по 290 евро дневни, макар че живеят непрекъснато в Брюксел.
От тествани сметки на 30 от 350 членове на Европейската и обществена комисия, единствено един-единствен човек не е злоупотребявал по тази скица. От 2015 година до момента е източила 1,47 милиона евро. Никой не има намерение да върне надплатеното, тъй като го е получил законно.

Проверените 30 души живеят в Брюксел или околните покрайнини, а мнозина са и белгийци с непрекъснат адрес в града. За да отидат на работа с метро или рейс им трябват 5 евро в двете направления, колкото коства и един сандвич. Европейската икономическа и обществена комисия е съвещателен орган, в който се събират профсъюзи и други дейци, с цел да дискутират по какъв начин да се усъвършенства общественото състояние на европейските служащи.Те вземат дневни освен за формалните съвещания, само че и за присъединяване във фестивали, визити на музеи и други празнични прояви в града.

Вицепрезидентът Исабел Кано Агилар, която е испанка, само че живее непрекъснато в Брюсел, е прибрала по тази скица спомагателни 93 000 евро. Повече от нея 93 600 евро е взел единствено Оливер Ропке, който е началник на брюкселския офис на австрийските профсъюзи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР