Безсрочните протестни действия на зърнопроизводителите и фермерите от Пловдив и

...
Безсрочните протестни действия на зърнопроизводителите и фермерите от Пловдив и
Коментари Харесай

Блокираха кръговото кръстовище край разклона за пловдивското село Труд

Безсрочните протестни дейности на зърнопроизводителите и фермерите от Пловдив и района започнаха с обсада на кръговото кръстовище край разклона за село Труд.

Републиканският път към Карлово ще остане затворен до обяд. Според авансово оповестения график, митингът през днешния ден е от 10 до 12ч а всеки идващ ден ще се усилва като времетраене. И по този начин, до момента в който настояванията на зърнопроизводителите не бъдат изпълнени.

Тук всички потвърдиха, че не са съгласни с методиката на подкрепяне, която им беше препоръчана, защото в нея не са съответно регистрирани загубите на зърнопроизводителите, които непрекъснато нарастват в последните три години.

Недоволни са и от снощните думи на премиера Денков, че настояванията им са неоснователни и митингите им неслучайно се случват малко преди ротацията. Така че настояванията на протестиращите остават - освен да се преразгледат помощите, които им се оферират, само че и да получат ясни гаранции за законодателни промени, с цел да се подсигурява резистентност в бранша.

Очаква се в идващия час протестиращите да създадат шествие с тежката техника до Пловдив и да се върнат назад на кръговото край село Труд.

Автор: Деница Торньова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР