Безспорно всеки от нас се е сблъсквал със ситуация, в

...
Безспорно всеки от нас се е сблъсквал със ситуация, в
Коментари Харесай

Заглавие: Кредит с лоша кредитна история - възможно ли е?

Безспорно всеки от нас се е сблъсквал със обстановка, в която са му трябвали спомагателни финансови средства. Въпросът за достъпа до бързи заеми с неприятна кредитна история е настоящ за доста хора. За благополучие, има способи да се обезпечи финансиране даже, в случай че финансовата ви кредитна история не е съвършена.

 

Какво е ЦКР и за какво е значимо?

ЦКР е редуциране на Централен кредитен указател. Това е указател, който се ръководи от Българска Народна Банка. В този указател всички финансови институции, които отпускат заеми в България, подават информация за вашите заеми, както и за постоянните заплащания по тях. Ако сте просрочвали вноска по своя заем, или въобще не сте го плащали, тази информация ще е налична в ЦКР. Информацията за вашата кредитна история може да се види от всяка компания, в която кандидатствате за заем.

 

Лошата кредитна история е честа причина да ви се откаже отпущането на нов заем, по тази причина е значимо да следите информацията, с която кредиторите разполагат за вас. Има няколко стъпки, които може да предприемете, в случай че имате неприятно ЦКР и ви е необходим заем.

 

Изчистете кредитното си досие

Първата стъпка към възобновяване на вашата кредитна история е да се опитате да изчистите всички погрешни записи в нея. Поискайте информация от Българска народна банка за вашето кредитно досие и проверете всички записи по дейни и минали заеми. Ако установите грешки, се свържете с съответната финансова институция, с цел да ги поправя. В практиката нерядко се случва да са позволени сходни неточности.

 

Оценете финансовите си благоприятни условия

Определете сумата, която може да си позволите да плащате месечно за обслужване на заема. Това ще ви помогне да избегнете несъразмерното задлъжняване. Когато плащате заемите си постоянно, вашата кредитна история ще се усъвършенства.

 

Потърсете други възможности

Някои финансови институции оферират профилирани артикули за хора с неприятна кредитна история. Ако ви би трябвало дребна сума пари и обичайните банки ви отхвърлят заем, може да се обърнете към компании, които дават бързи заеми. Ако имате неприятна кредитна история и търсите бързи заеми с неприятно ЦКР, може да се обърнете към кредитни компании като . Те ще прегледат вашата поръчка за заем напълно онлайн и ще имате доста по-висок късмет за утвърждение.

 

Заключение

Процесът по кандидатстване за заем, когато имате неприятно ЦКР, може да бъде провокационен и изпълнен с отводи. Ако прибегнете към осведомен метод и инвестирате време в подобаваща подготовка, може да увеличите възможностите си за утвърждение. Помнете, че постоянно е по-добре да работите за възстановяване на вашата кредитна история, вместо да търсите в допълнение финансиране непременно.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР