„Безспорно правителството се справя успешно с бежанската криза и кабинетът

...
„Безспорно правителството се справя успешно с бежанската криза и кабинетът
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Да се предвидят средства в бюджета за българските граждани, които не могат да почиват в държавните станции заради бежанците

„ Безспорно държавното управление се оправя сполучливо с бежанската рецесия и кабинетът съумя да подаде ръка на украинските бежанци в сложен миг, само че въпреки това, стартира да се получава по този начин, че българските служащи и чиновници да не получават това, което им се поставя, в това число към груповите трудови контракти. Само в БДЖ работят над 20 хиляди служащи, има чиновници в Министерството на защитата, има служащи и чиновници във всеки един от тези браншове, които чакат своята отмора, а ще стане по този начин, че няма да има къде да отидат те и техните фамилии. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов от парламентарната естрада по отношение на настаняването на украинските бежанци в държавните почивни станции.

„ Може ли да се планува в актуализацията на бюджета средства за тези български фамилии и български служащи и чиновници, които също имат потребност от отмора? “, попита той министъра на финансите Асен Василев.

„ Мисля, че това е заслужено. Призовавам да се намерения по тази тематика и идната седмица, когато бюджетът влезе за разискване в Народното събрание, да се има поради и това. Не би трябвало поради украинските бежанци да страдат българските чиновници и служащи “, сподели още Гуцанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР