Безспорно една от най-неприятните гледки в кухнята е как някоя

...
Безспорно една от най-неприятните гледки в кухнята е как някоя
Коментари Харесай

Как да забравим за хлебарките в кухнята

Безспорно една от най-неприятните гледки в кухнята е по какъв начин някоя хлебарка най-обезпокоявано си лази по плота. Досадните и не по-малко неприятни инсекти в множеството случаи са там, където е и храната. Затова би трябвало да съблюдаваме няколко елементарни правила.

Кутии

Препоръчително е всички артикули, като сол, захар, брашно и други да се съхраняват в добре затворени кутии, а не просто да трупаме отворените пликове в кухненските шкафове. Кутиите могат да бъдат както стъклени, по този начин и пластмасови (но без бисфенол А).

Почистване

Когато нещо се разсипе или разлее, би трябвало да почистим допустимо най-скоро. И това важи освен за плота и масата, а и за шкафовете. Най-добре е почистването да става с антибактериален препарат.
 Снимка 451316

Шкафове

Споменаваме ги нееднократно, тъй като точно те най-често се трансформират в разплодник на неприятните инсекти. Затова би трябвало най-малко един път в месеца да вадим цялото им наличие и да ги почистваме усърдно.

Плодове и зеленчуци

Красива фруктиера, сложена на асата, за мнозина е съвършено допълнение към интериора. Но в случай че плодовете в нея са си все същите по седмица и повече, то тогава си вършим мечешка услуга.

Гниенето на зеленчуците и плодовете и зеленчуците е притегателно освен за хлебарки, само че и за мушици и мравки. Затова или не трябва да позволяваме развалянето им, или е целесъобразно да ги хвърляме непосредствено в резервоар на открито, с цел да не се трансформира и кофата ни за отпадък в разплодник на ларви.
 Снимка 451317

Съдове

Не бива да оставяме мръсните чинии в мивката за през нощта, тъй като нищо чудно на сутринта към тях да намерим и бонус някоя хлебарка. Най-добре е и откакто измием посудата, да я подсушим и приберем в шкафовете, написа Reader`s Digest.

Храната на домашния любим

Ако кучето или котката ни се храни в същото помещение, в което и ние, това може да се трансформира в причина за отглеждане на хлебарки. Добре е в купичката му да не седи храна през целия ден, а консервите и пликовете с гранули би трябвало да бъдат добре затворени.
 Хлебарките и някои забавни обстоятелства за тях
Интересни обстоятелства за хлебарките

Наистина ли остават живи без глава

Все отново, не желаеме и неприятните инсекти да се трансфорат в наши домашни любимци...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР