„Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата

...
„Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата
Коментари Харесай

Плевнелиев за формацията на Петков и Василев: Безспорно е влиянието на Радев

„ Безспорно е въздействието и връзките с президента Радев при новата групировка на Кирил Петков и Асен Василев”, съобщи пред " Нова телевизия " президентът на България в интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев. Според него този, които не съблюдават върховенството на закона, не е демократ.

„ И да, Румен Радев не е демократ. Защото не съблюдава Конституцията, в която се е клел. Не съблюдава закони, като елементарните български жители. Моралният аспект да се за играеш с Радев, който не е демократ, а в действителност да претендираш, че си част от демократична България, за мен се губи”, показа той.

Плевнелиев описа, че до момента в който е бил в Бостън, е разговарял с Дък Бейкър – наследник на държавния секретар и шеф на кабинета на Роналд Рейгън – Джеймс Бейкър. Той му е споделил американската сентенция: „ Зад всяка рецесия в американската история, стоят положителните планове на някой от Харвард”.

„ Познавам ги и двамата добре. Но нито са ме питали нещо, нито са ми се обадили. Популярни министри са, само че дали в Харвард ги учат, че би трябвало някакви емисари подмолно да вървят и да купуват други партии. Аз съм отчаян от два аспекта на техните планове. Така не би трябвало да се вършат политически партии. Разбирам да бяха излезли, да кажат, че имат нови хрумвания, решения за една по-добра България, за смяна. Но когато по този метод, в последния миг, с всички подозрения за екипа на президента Радев, за подмолни пари, които да купуват политически празненство. Не, това не е по харвардски, това е по балкански”смята президентът.

Той уточни, че в случай че Петков и Василев са го потърсели за съвет, е щял да ги предизвести да заобикалят популизма.

„ Не може с леви цели да реализираме десни ползи или противоположното. Или сте десен политик или сте ляв политик. Повече от ясно е, че те ще се нареждат в ляво център”, сподели още Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР