Безспорно е че скейтбордистите предпочитат такива места, които се намират

...
Безспорно е че скейтбордистите предпочитат такива места, които се намират
Коментари Харесай

Изграждат нова скейт зона в Асеновград

" Безспорно е че скейтбордистите избират такива места, които се намират в централна градска част ". С това стартира отговорът на кмета на Асеновград лекар Емил Караиванов на въпроса дали ще бъде обособена скейт зона в града, съобщи кореспондентът на Actualno.com.
По тематиката градоначалникът заяви, че Общината е кандидатствала с план по Програма ПУДООС (Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда). Ако той бъде утвърден със средствата би могло да се извърши разширение и създаване на нова площадка за скейтбордисти.
Караиванов напомни, че асеновградската администрация беше построила скейт зона, която се оказала “недостатъчна по размер и по брой уреди”. Посочената площадка бе ситуирана до градския басейн в Асеновград, само че с времето използването ѝ от спортистите последователно понижава.
" Надяваме се да бъдем утвърдени с плана, който сме подготвили. А в случай че нямаме утвърждение по програмата, евентуално ще предложим концепцията за разискване пред Общинския съвет в града. И в случай че съветниците дадат единодушието си, профилирано обособено място за скейтборд в Асеновград ще бъде построено ", изясни кметът. И добави, че на този стадий са обезпечени нови уреди на скейтбордистите в града. " Не съм сигурен, обаче, че тази зона ще бъде дейно употребена, имайки поради, както към този момент загатнах, че скейтбордистите избират центъра ", съобщи в умозаключение Караиванов.
Към сегашния миг феновете на скейтборда употребяват счупени решетки от шахти. Позиционират ги по подобаващ метод - всекидневно на второто равнище на площада в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР