Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав

...
Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав
Коментари Харесай

Илхан Адай: Бойко Борисов ще се качи в една лодка с ДПС и ще тръгнат към съвместно управление на държавата

Безспорно Доган е огромният водач, до момента в който е жив и здрав той ще бъде отпред на Движение за права и свободи. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " журналистът Илхан Андай.

" Делян Пеевски, допускам, че се чува всеки ден с Доган. Доган стикова с него най-важното, като част от втората позиция, или хайде да кажем като трети несъмнено е Джевдет Чакъров, един доста умел политик, който е утвърден и в Анкара, и в обичайните наши райони е доста харесван. Много мощно наличие имаше в АЛДЕ в продължение на 9 мандата. След това към този момент, вие намеквате евентуално за упованието на имената за зам.-председателите. И съгласно вас, доколкото разбирам, любимец за едно от тези места е Илхан Кючюк. Мое персонално мнение е, че той работи съвършено за себе си, само че имам забележки по отношение на това, което се получава като изгода за партията. Така че той не е приключен подобен водач, не е с такава визия, че да поведе големите маси. Така че в случай че е пристигнало неговото време, да заеме някакъв пост в Движение за права и свободи, то това е зам.-председателското място. Но несъмнено не е трети. В самото Движение за права и свободи ще натежава в идващите години, като тази трета позиция, която вие фиксирахте, доктор Джевдет Чакъров. И не забравяйте, че една Филиз Хюсменова, тя може да не е била толкоз дейна и пробивна в Европарламента, само че Филиз Хюсменова е доста по-харесвана от електората, от обичайния електорат, да кажем на Движение за права и свободи, спрямо Кючюк. Така че ние изброихме цели 5 имена ", разяснява журналистът.

Илхан Адай поддържа тезата си, че ДПС ще има свои министри в държавното управление след ротацията.

" И ще ви кажа, че в тази закрита част на конференцията, думите, по този начин най-горещо посрещаните думи на Делян Пеевски, който е приказвал в границите на 5-6 минути гласят, скалъпвам: " Трябва да сме и ще влезем в ръководството на страната. И ще станем най-малко втора политическа мощ, и ще се утвърдим като мощна партия в българския политически живот ", сподели Адай.

Как ротацията ще се случи след лютия скандал сред Пеевски и Христо Иванов?

" Самият Пеевски сподели: “Ние няма да предложим хора, не желаеме ". Но знаете, че предстоят европейски избори. На тези европейски избори аз предвиждам срив на поддръжката за ПП-ДБ, изключително за Политическа партия. Те евентуално ще играят дружно и там няма да се забележи какъв брой голям е отливът от гласове за Политическа партия. И след тези европейски избори ще бъдем в една радикално друга обстановка, което ще отстрани оня позор на Бойко Борисов да се качи в една лодка с Движение за права и свободи и по този начин да тръгнат към взаимно ръководство на страната. Това може да стане и в границите на този парламент, с ново завъртане на мандатите, може да стане и след доста прецизен разбор при едни предварителни парламентарни избори, които двете обединения могат да провокират, изключително откакто опозицията е подготвена това да се случи още в този момент юни месец. При едни предварително парламентарни избори Движение за права и свободи несъмнено ще вдигне броят на мандатите си. Проблемът е какъв брой плюс ще има ГЕРБ и дали двете обединения биха постигнали по този начин бленуваният общ брой 121 народни представители. Според мен, към актуалната обстановка това е изключено, само че пък в Народното събрание ще има едно Демократична България и Има Такъв Народ, като всяка от двете обединения има податливост към коалиране със мощните - ГЕРБ и Движение за права и свободи ", изясни Илхан Адай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР