Безспорен лидер сред министрите в кабинета е Томислав Дончев с

...
Безспорен лидер сред министрите в кабинета е Томислав Дончев с
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Каракачанов - най-одобряваните министри

Безспорен водач измежду министрите в кабинета е Томислав Дончев с 16.4% положителен показател за активността си . Това регистрира социологическо проучване на Алфа Рисърч, направено сред 13 - 20 септември 2017 година при 1030 ефикасни изявленията измежду пълнолетни жители.

Новост е второто място на представител на съдружния сътрудник - военния министър Красимир Каракачанов , следван от спортния министър - Красен Кралев и на четвърта позиция Лиляна Павлова като министър на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Интензивните външно-политически обиколки извеждат на пета позиция външния министър Екатерина Захариева , демонстрира изследването.

 Под 8% от българите биха алармирали за подкупен политик
Под 8% от българите биха алармирали за подкупен политик

Проблеми могат да зародят в болшинството предвижда Алфа Рисърч

Президентът Румен Радев резервира преобладаващо публично доверие . Едва 13 на 100 декларират отрицателно отношение към него. Положителните оценки обаче също леко понижават, достигайки 54% , регистрират социолозите.

 Снимка 314545
Източник:

Задълбочава се рецензията към активността на 44-то национално заседание. Положителните оценки за 44-то Народно събрание спадат от 15% до 12%, а негативните нарастват от 39% до 44% . Малко по-високо е доверието към неговия ръководител Димитър Главчев. 17% позитивни против 33% негативни оценки .

Няма повишение на оценката за активността на полицията. Въпреки, че остава с по-висок заем на доверие от съда и прокуратурата , утвърждението за работата й спада от 26% на 22%, против 38% негативни оценки , гласи изследването.

Както и в предходни месеци, активността на правосъдната система е придружена с най-висока социална рецензия . Тя доминира както за работата на съда ( 10% позитивни против 58% негативни оценки ), по този начин и за тази на обвиняването в лицето на основния прокурор Сотир Цацаров (9% позитивни против 49% негативни оценки).

 Снимка 314544
Източник:

Към септември 2017 година се обрисуват няколко трендове. Умереното икономическо раздвижване, съпроводено със спад на безработицата и растеж на приходите в по-големите градове, водят до намаляване на общественото напрежение, особено за последната година, в която бяха извършени два мощно поляризиращи обществото избора.

Според иследването, за най-успешни политики, наред с инфраструктурата (51%) българите дефинират още три други сфери - външната политика (43%), туризма (42%). Отчасти в челните отговори попада и образованието (31%) . Въпреки че към него има повече запаси, утвърждението в задатък се дава на първо място за нарастването на учителските заплати и напъните за понижаване на отпадащите от учебно заведение деца.

В дъното на класацията, като най-неуспешни, се дефинират правораздаването, опазването на здравето и битката с престъпността във всичките й измерения .

 Снимка 314541
Източник:

Икономическите индикатори и външно-политическата интензивност са тези, които образуват ядрото на поддръжката за кабинета " Борисов 3 " измежду към една пета от българите. От друга страна, свадите към политици от ГЕРБ, както и неубедителните дейности за отстояване независимостта на правосъдната система и противопоставяне на корупцията, консолидират и съперниците на кабинета, които нарастват от 33% на 38% .

 Българите с най-ниско доверие към правосъдната власт и Народното събрание
Българите с най-ниско доверие към правосъдната власт и Народното събрание

40% от българите считат, че " Борисов 3 " ще издържи до дъно

Парламентът, прокуратурата и съдът не престават да бъдат с доста ниски равнища на доверие, допринасяйки за устойчивото публично чувство, че е налице голяма отдалеченост сред страната и елементарния жител .

Този раздор усилва внезапно равнището на песимизъм към способността за решение на един от фундаменталните проблеми на прехода - битката с корупцията по високите етажи на властта. 45% въобще не имат вяра, че у нас тя е мечтана и допустима . За 18% от интервюираните нещата биха могли да се трансформират, в случай че ръководителят на новия профилиран орган се излъчва от президента, за 15% - в случай че се излъчва с квалифицирано болшинство от Народното събрание.

За публичните упования от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз преобладават позитивно-неутралните настройки. 25% са на мнение, че страната ни ще се оправи сполучливо , 56% - без триумфи, само че и без гафове, песимистите са 16 на 100.

Половин година след предварителните избори за 44-то Народно заседание съотношението на силите сред главните парламентарни партии остава без основни промени. ГЕРБ (25.1%) резервира електорална преднина от 6% пред Българска социалистическа партия (19.3%) .

Т.е., в случай че през днешния ден имаше избори, ГЕРБ и Българска социалистическа партия биха излъчили почти същия брой депутати . Обединените патриоти бележат лек спад, само че резервират третото си място. Няма основна динамичност и в позициите на Движение за права и свободи, само че в Народното събрание не би влезнала партията на Веселин Марешки - Воля (1.8%).

 Без анонимни сигнали в антикорупционния закон
Без анонимни сигнали в антикорупционния закон

Цачева удовлетворена от необятната представителност при избора за нови членове на Висш съдебен съвет

Изминалите три месеца демонстрират, че парламентарната съпротива не съумява да уплътни своята роля на опция на властта. За момента обаче няма индикации и извънпарламентарен индивид да съставлява електорална опасност за кабинета.

Евентуални проблеми могат да зародят в следствие от напрежения вътре в самото болшинство . То управлява голям властови запас, а като предписание всеки подобен запас е съкрушен с голям брой евентуални спорове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР