Безспорен факт е, че демокрацията е в криза. Има нужда

...
Безспорен факт е, че демокрацията е в криза. Има нужда
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Оставането ни в МС от тук нататък е вреда. Нищо няма да се промени с оставка

Безспорен факт е, че демокрацията е в рецесия. Има потребност от рестарт. Нямаме потребност да печелим време. Оставането ни в Министерски съвет от тук нататък е щета. Чисто политически за нас е най-изгодно да има избори незабавно. Оставка обаче няма да се подаде, тъй като с това нищо няма да се промени. За първи път има сила за привикване на Велико национално заседание.
Това сподели пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му предположените промени, оповестени от Борисов в петък, са били обсъждани към седмица. А подготовката е почнала преди към 5 години.

„ Да се понижи броят на депутатите и да се извършат други промени – изрично има потребност от промени в Конституцията “, по този начин вицепремиерът отговори на упреците, че не е належащо свикването на Велико народно събрание, с цел да се осъществят предложенията. Той изясни, че посредством предлагането за по-малко депутати се цели да има по-ярки персони и хората да познават представителите си в Народното събрание.

Дончев регистрира съпоставката сред казаното от премиера и думите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган от 2019 година, за нуждата от рестарт на политическия модел.

Томислав Дончев сподели, че предложенията на Вътрешна македонска революционна организация за промени в Конституцията, не са към момента обсъждани. Не са водени диалози и във връзка с предложенията на Валери Симеонов. Не съм уверен, че наборната военна работа е това, от което имаме потребност, акцентира вицепремиерът.

Той изрази вяра привикване на Велико Народно заседание да се организира към месец ноември.

Христо Иванов не споделя нищо ново. Приемам всичките му цели и нужда във връзка с търсенето на правдивост, съобщи Томислав Дончев, който дойде в студиото на бТВ незабавно след присъединяване на водача на Демократична България.

По думите му с Иванов имат разногласия за технологията по какъв начин да бъде реализирана правдивост. „ Той постоянно обича да се фиксира върху персони, а това не е част от целия роман. В демокрацията най-важни са разпоредбите, по които действа една система “, добави Дончев.

Относно промяната в правосъдната система и отхвърлените оферти на Иванов от времето, когато беше правосъден министър, Дончев уточни, че тогава не е имало парламентарна поддръжка.
„ Г-н Иванов, до момента в който беше министър в държавното управление ба „ Борисов “ 2 получаваше поддръжка от нашата парламентарна група и целия кабинет. Предложенията могат да бъдат и по-смели. Какви промени ще гласоподава едно Велико национално заседание – ще си реши самото то. Това е форматът, който подхожда на упованията на хората “, уточни вицепремиерът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР