“Безспорен е фактът, че рафинерията Лукойл Нефтохим е продадена и

...
“Безспорен е фактът, че рафинерията Лукойл Нефтохим е продадена и
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Европейската комисия не е искала прекратяване на концесията на Росенец

“Безспорен е фактът, че рафинерията " Лукойл Нефтохим " е продадена и приватизирана през 1999 година от дясното държавно управление на Иван Костов. Безспорен факт е, че през 2011 година, държавното управление на Бойко Борисов е предоставило пристанището да е под концесия с контракт в период от 35 години. Закон, който е написан, необорим, гласуван в пленарна зала. ”

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев от парламентарната естрада.

Социалистът сподели, че публично искане от Европейската комисия за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец " няма, защото те знаят, че това би коствало стотици милиони. Той добави, че няма по какъв начин българският народ непрекъснато да извършва презокеански или брюкселски заръки и означи, че въпросите, свързани с цените на петрола, доставките и транспортните коридори остават без ясни отговори.

“Няма по какъв начин една интернационална компания да не се обърне към Международния съд, когато ѝ са нанесени загуби за стотици милиони ”, предизвести националният представител.

“БСП е поредна - би трябвало да защитим българския народен интерес, само че не избираемо. Няма по какъв начин, поради една или друга страна, с етнически или идеологически метод да лъжем, че пазиме публични ползи в България ”, акцентира Румен Гечев и напомни за концесиите на българското злато, рудници и ТЕЦ-ове.

Според него решението за АЕЦ “Белене ” също е взето за една нощ под външни въздействия. Той сподели, че Българска социалистическа партия няма да поддържа решение, което е взето без разискване, планове или разглеждане в парламентарните комисии.

“Ако няма надзор на пристанище “Росенец ”, където е “Гранична полиция ”, където е българската страна, където са Национална агенция за приходите и митниците, арестувайте представителите на българската страна, щом няма надзор. Недейте да лъжете. Вие обслужвате непознати ползи и го знаете ”, приключи проф. Гечев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР