Безсмислено е да питаме криейтив хората как им хрумват идеите.

...
Безсмислено е да питаме криейтив хората как им хрумват идеите.
Коментари Харесай

Живите подходи за създаване на рекламни идеи

Безсмислено е да питаме криейтив хората по какъв начин им хрумват концепциите. Все едно, че знаят, нали? Това, което евентуално могат да споделят обаче е какъв е процесът, в резултат на който тези хрумвания са се появили.

Мигновено или поетапно? Може би било потребно да се знае каква е средата, в която са се родили положителните рекламни хрумвания. И кои тактики са проработили, с цел да се стигне до мистериозния миг " Еврика! ".

Петима известни криейтив шефове дискутираха персоналния си метод за генериране на хрумвания на конференция на Adweek, отразена онлайн . Те разясниха ролята на всичко – от брейнсторминга до игрите в офиса и тоталната суматоха с крайния период при правенето на добра реклама.

Сред тях бе Ейми Ходжинс-Карваял – криейтив шеф в Publicis Kaplan Thaler. Тя напомня нещо значимо, което рекламистите постоянно не помнят – най-креативните хора в света са децата. Затова създателите в рекламата би трябвало да задържат детското в себе си и да бъдат третирани до известна степен като деца. Защото малчуганите са хора, които редактират себе си. Те имат най-свежата вероятност и са горди от всичко, което им хрумне, неуместно или не. Искат да споделят. Идеите им са плод на среда, изпълнена с доста игри, занимателна атмосфера и хора, които ги окуражават да споделят и не са единствено сериозни към тях.

Според Сам Канън пък – криейтив шеф в Razorfish, най-хубавият метод да бъдеш изобретателен е като си поставиш ограничавания и работиш в техните рамки . Така да вземем за пример криейтив брифът, в случай че е добър, те лимитира и води до някакви размишления и прозрения за целевата публика . Той излиза над изкуственото. Друга потребна преграда съгласно Канън е и самопринудата да излезем отвън зоната си на комфорт и в това, в което сме изпитано положителни. " Ако имате податливост да предпочитате комедийното (в рекламата), спрете се и в идната си задача пробвайте да извършите нещо малко по-сериозно ", споделя той.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР