Безсънна нощ в десетки населени места в Северозападна и Западна

...
Безсънна нощ в десетки населени места в Северозападна и Западна
Коментари Харесай

Реки по улиците, наводнени домове, разбит асфалт: Северозападна и Западна България е под вода

Безсънна нощ в десетки обитаеми места в Северозападна и Западна България поради проливните дъждове през последното денонощие, които провокираха нови наводнения. Улици се трансфораха в реки, пометоха мебелировка, асфалтови настилки, наводниха изби и дворове.

Разчистването на потърпевшите региони от общински екипи, полиция и пожарна не престават. Няма бедстващи хора.

Днес метеоролозите още веднъж предизвестяват за вероятни значителни превалявания.

След проливните дъждове десетки обитаеми места в областите Монтана, Видин, София и София град бяха наводнени.

В София най-тежка е обстановката в регионите „ Витоша ” и „ Кремиковци ”. Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че ситуацията се възстановява, като през нощта с аполучени над 120 сигнала от жители,. Екипи на пожарната и общината и сега работят на проблемите терени. Сериозни провали има в кварталите „ Драгалевци ” и „ Симеоново ”.

Фандъкова посочи, че ситуацията се следи непрекъснато, като обърна внимание, че през днешния ден за София има разгласен оранжев код за превалявания.

Красимир Димитров, шеф на „ Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община, изясни, че обстановката е тежка в селата Желява и Яна, както и в град Бухово.

В село Желява река Матица е излязла от коритото си, наранени са улици и дворове.

Щети са нанесени в Яна и Бухово.

В град Етрополе, Софийска област, качеството на питейната вода е влошено, поради това рекомендацията е да не се употребява. Зам.-кметът Станка Димитрова посочи пред Дарик, че е обезпечена водата за питейни потребности на жителите. Димитрова разясни, че през днешния ден спешният щаб ще заседава за това дали да анулира частичното бедствено състояние, защото обстановката в града се възстановява.

Тежка остава обстановката в ботевградското село Врачеш. Наводнени са десетки домове и коли, а улиците са се трансформирали в реки.

В област Монтана продължава битката с превъзмогването на вредите в общините Берковица, Георги Дамяново и Монтана. В Берковица оказват помощ и сили на военнослужещите.

Пред Дарик регионалният шеф инж. Валери Димитров разяснява, че сериозни точки все още няма. Той посочи, че непрекъснато се следят язовирите и реките на територията на региона, като все още няма заплаха за живота и здравето на хората.

Във видинската община Ружинци проливните дъждове също са нанесли вреди – наводнени са аграрни площи, селскостопански парцели, дворове и изби. Мостовете към няколко села са откъснати, като е минава по различни направления. Пред Дарик кметът на общината Александър Александров посочи, че равнището на тритеязовира в землищата на селата Гюргич, Дражинци и Дреновец се наблюдават непрекъснато.

В потърпевшите обитаеми места тече разказване на вредите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР