Безредици и ожесточени сблъсъци между полиция и протестиращи в Нидерландия.

...
Безредици и ожесточени сблъсъци между полиция и протестиращи в Нидерландия.
Коментари Харесай

Безредици и ожесточени сблъсъци в Ротердам заради COVID ограниченията

Безредици и яростни конфликти сред полиция и протестиращи в Нидерландия. Двама души са ранени. В Ротердам чиновници на реда дадоха предупредителни и ориентирани изстрели по стачкуващи, които са против новите Коронавирус ограничавания. Те са хвърляли камъни и запалителни бомби по служителите на реда, които дадоха отговор с водни оръдия.

Holland. 19.11.2021
Riots in Rotterdam, due to the new 3-weeks lockdown.

On the spot, many Feyenoord hooligans who clashed with the cops.
— HooligansTV (@HooligansTV_eu)
Демонстрацията, свикана от няколко организации, беше против проектите на държавното управление да вкара здравен документ поради увеличаващия се брой случаи с ковид в Нидерландия. Според мярката единствено на имунизирани и преболедували ще бъде разрешено да посещават обществени прояви, кафенета и заведения за хранене.

На фрагменти, оповестени в обществените мрежи, се виждат опожарени полицейски коли и стачкуващи, които хвърлят камъни по чиновниците на реда на основната комерсиална улица в Ротердам. Наложила се е използването на водно оръдие, с цел да бъде разпръснато множеството.

On these images it is clear that the man shot by the police in is not a treat to them.
— Blackadder (@EdmundBlackad13)
Седем души са били ранени, а минимум 20 са задържани. Говорител на локалната полиция изясни, че са били създадени предупредителни изстрели, само че и ориентирани изстрели, тъй като обстановката е ескалирала и е станала "застрашаваща живота ". Кметът на Ротердам пък разказа случилото се като "оргия на насилието ".

В резултат на конфликтите в Ротердам беше оповестено изключително състояние, а централната железопътна гара беше затворена.

Заради увеличаващ се брой случаи Нидерландия наложи триседмичен локдаун.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР