Безработните млади у нас до 24 години са 9,4 на

...
Безработните млади у нас до 24 години са 9,4 на
Коментари Харесай

9,4% от младите у нас не работят

Безработните млади у нас до 24 години са 9,4 на 100. Това сочат данни на Национален статистически институт за първото тримесечие на годината.
По мотив вчерашния Световен ден на младежта специалистите регистрират, че младежите срещат редица усложнения на пазара на труда заради липса на предходен опит и трудови привички. Нереалистични упования за естеството на работата и възнаграждението, както и слаба мотивация, са измежду останалите провокации пред тяхната реализация.
Най-много наети младежи у нас има в секторите търговия и защита, както и в специалностите, неизискващи специфична подготовка.
От началото на годината Агенцията по заетостта е помогнала на над 17 000 младежи да намерят своето работно място. От тях 11 590 са почнали работа на първичния пазар, а 139 са се присъединили в ограничения за субсидирана претовареност. Още 5246 са намерили работа по план " Младежка претовареност " с еврофинансиране. Намерилите работа с посредничеството на Агенцията по заетостта младежи от ромски генезис са 2333.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР