Безработните, които сключат трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа

...
Безработните, които сключат трудов договор за краткотрайна сезонна селскостопанска работа
Коментари Харесай

Ето при какво условие безработните ще запазят социалните си помощи

Безработните, които сключат трудов контракт за краткотрайна сезонна селскостопанска работа според влезлите в действие от 14 май промени в Закона за здравето, ще запазят правото си на месечни обществени помощи. Те ще имат право и на помощи за отопление, в случай че дават отговор на всички други условия и условия за приемането им. Запазването на правото на поддръжка се подсигурява с промени в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, които бяха утвърдени от държавното управление.

Съгласно промените в период до 31 октомври 2020 година трудови хонорари и обвързваните с тях заплащания от подписани трудови контракти за краткотрайна сезонна селскостопанска работа няма да се смятат за приход при установяване на размера на обществените помощи. Това подсигурява на безработните, почнали такава работа, че няма да бъдат лишени от месечно обществено подкрепяне, което са получавали до този миг. Ако подадат заявление-декларация за целева помощ за отопление, превишението на доходната граница вследствие на получените хонорари, няма да бъде съображение да им се откаже помощта.

Допълнителни близо 140 млн. лв. за земеделските стопани по две схеми

С промените се основават условия за поощряване на трудовата интензивност на безработните и включването им на пазара на труда, както и за повишение на техните приходи, без да губят правото си на обществено подкрепяне. Същевременно се подкрепят земеделските производители за по-лесното намиране на служащи в сезона на прибиране на реколтата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР