Безработни роми ще назначават в общинското предприятие „Градини и паркове“,

...
Безработни роми ще назначават в общинското предприятие „Градини и паркове“,
Коментари Харесай

Европа плаща на 77 роми да чистят листа и клони в Пловдив, н...

Безработни роми ще назначават в общинското дружество „ Градини и паркове “, а заплатите ще им се заплащат с европейски средства.

„ Спечелихме планове по две оперативни стратегии на обща стойност 1,5 млн. лв. и част от тези пари са предопределени за понижаване на безработицата измежду ромското население. Първите претенденти към този момент започнаха работа, а общо ще бъдат устроени 77 души като чистачи, метачи и озеленители “, изясни зам.-кметът по обществена политика, юношески действия и спорт Георги Титюков.

Европейският съюз насърчава стратегиите за заетостта на ромите, с цел да понижи нашествието на необразовани и неквалифицирани емигранти в страните. Заплатите обаче ще са минимални и се дефинират по българските нормативи, а не по европейските.

Със средства от същите оперативни стратегии се подкрепят дейностите в детските градини и ясли в Столипиново и Шекер махала, най-вече в спомагателното обучение и извънкласните занимания.

На сесията на Общинския съвет, планувана за 13 януари, ще се разисква проект за консолидиране на уязвимите етнически групи - роми, турци, арменци, евреи. Той е създаден от екипа на Георги Титюков до 2023 година в това число.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР