Безработицата във Великобритания стигна до най-ниското си ниво от 42

...
Безработицата във Великобритания стигна до най-ниското си ниво от 42
Коментари Харесай

Безработицата във Великобритания достигна 42-годишно дъно


Безработицата във Англия стигна до най-ниското си равнище от 42 години насам, само че растежът на заплатите остава надалеч под общата инфлация, сочат последните статистически данни.

Процентът на безработицата спадна до 4,3% през второто тримесечие на годината, отбелязвайки най-ниското равнище от 1975 година насам, се споделя в известие на Службата за национална статистика (ОНС).

Заетостта пък доближи рекордно високо равнище от 32,1 милиона чиновници, като броят на заетите се усили с 181 000 до юли 2017 година Общо 1,46 милиона души са регистрирани като безработни към средата на година.

Все отново растежът на заплатите продължава да изостава от годишната инфлация на Острова, която през август се равнява на 2,9% спрямо 2,6% през юли. Средните доходи нарастват с 2,1% на годишна база през тримесечието, под упованията на „ Блумбърг ” за 2,3%.

"Създаването на толкоз работни места е голяма история на триумфа в Обединеното кралство", сподели Иън Стюарт, основен икономист в „ Deloitte ”.

"Въпреки несигурността към Брекзит и по-бавния напредък, Англия продължава да генерира все по-ниска безработица и от ден на ден работни места."

Правителството разгласи през вчерашния ден желанието си да увеличи заплатите на всички работещи в обществения бранш с повече от 1 процентен пункта след няколко години строги икономии. Първите, които ще се възползват от мярката, са полицейски чиновници, които ще получат с 2 на 100 по-високо заплащане. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР