Безработицата във Великобритания се повишава до най-високите си нива за

...
Безработицата във Великобритания се повишава до най-високите си нива за
Коментари Харесай

Безработицата във Великобритания достигна рекордни нива

Безработицата във Англия се покачва до най-високите си равнища за последните три години, заяви Би Би Си. Сега тя е 4,5% към края на август, спрямо 4,1% през предходното тримесечие. При това английското държавно управление се приготвя да вкарва спомагателни ограничения против разпространяването на COVID-19, които още ще утежнят икономическата интензивност.

Най-чувствителен е растежът в безработицата при младежите на възраст сред 16 и24 години – близо 15% от тях нямат работа, което е най-високото равнище на този индикатор от началото на 2016 година

Най-силно засегнатите браншове са туризма и ресторантьорството. В това време 2,7 млн. души са попълнили документи за обществени помощи през септември, което е с 1,5 млн. души повече спрямо март, когато бе началото на пандемията.

Анализатори от CitiBank чакат безработицата да доближи 5,8% до края на първата половина на 2021 година – равнище, което не е било записано на Острова от началото на 90-те години на предишния век. „ Много от позициите в този момент могат да се извършват онлайн, което значи, че конкуренцията е от цяла Англия, а освен местна по места “, разяснява София Ройл, която е била проджект управител на компания за онлайн образования, само че е била освободена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР