Безпрецедентно посещение на българска парламентарна делегация в Северна Корея ще

...
Безпрецедентно посещение на българска парламентарна делегация в Северна Корея ще
Коментари Харесай

Безпрецедентно: Делегация от наши депутати по пътя на Тръмп в Северна Корея и демилитаризираната зона

Безпрецедентно посещаване на българска парламентарна делегация в Северна Корея ще се състои идните дни, твърди „ Флагман “.

За първи път от времето на Тодор Живков наши депутати ще отидат в азиатската страна, известна с извънредно злокобния си тоталитарен режим.

В Корейската народно-демократична република, както е формалното име на страната, сред 6 и 11 септември ще бъдат Стоян Мирчев, Петър Кънев („ Българска социалистическа партия за България “), Александър Иванов (ГЕРБ) и Александър Сабанов („ Обединени патриоти “).

Посещението е в съгласие с сътрудниците ни от Европейския съюз и Съединени американски щати.

Основни акценти ще бъдат политическите и икономическите връзки сред двете страни.

Водач на делегацията ще е младият народен представител Стоян Мирчев, който е ръководител на Групата за другарство с КНДР в българския парламент.

Предвид задачата на визитата обаче съществена роля се чака да има бургаският депутат Петър Кънев в качеството му на ръководител на Комисията по икономическа политика и туризъм.

Той ще носи специфични приветствия от министъра на стопанската система Емил Караниколов и министъра на туризма Николина Ангелкова на сътрудниците им в Северна Корея.

„ Явно Европейският съюз, включително, несъмнено, и България, влизат в общия звук на търсене на пътища за взаимна активност, за топене на връзките. Неслучайно ще бъдем и там, където Тръмп беше неотдавна – в демилитаризираната зона “, разяснява пред „ Флагман “ Петър Кънев.

Програмата първите два дни включва тържествена вечеря, хазаин на която ще е Ри Джонг Хьок – ръководител на групата за другарство с България във Върховното национално заседание на КНДР; визити на Музея на успеха в Отечествената война, на арт студио и на метрото в столицата Пхенян.

Пътуване до демилитаризираната зона и посещаване на приграничното селце Панмунджом до вражеската Южна Корея е планувано за неделя – 8 септември.

В идващите три дни пък ще се състоят визити на родното място на Ким Ир Сен, на паметника „ Чукхе “, спектакъла „ Родна страна “ във връзка националния празник на КНДР, голям брой беседи с представители на разнообразни институции и други

В последния ден – 11 септември, би трябвало да се състои среща с Ри Су Йонг. Той е зам.-председател на Централния комитет на Корейската трудова партия и началник на интернационалния й отдел. Йонг де факто е заместител на президента – диктатора Ким Чен Ун.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР