Безпрецедентно е да се съобщи, че монарх е болен. Чарлз

...
Безпрецедентно е да се съобщи, че монарх е болен. Чарлз
Коментари Харесай

Ново 20 от Бъкингам: Чарлз Трети с безпрецедентен ход, това е заместникът му

Безпрецедентно е да се заяви, че монарх е болен. Чарлз III обаче не е нарушил протокол. Това разяснява пред NOVA интернационалният съветник по корпоративен етикети и протокол Кристина Крънчева.  Според нея съобщаването на диагнозата е от дълго време премисляно.

По думите ѝ прямотата ще докара до по-положително отношение към монархията.

„ Принц Хари стартира да се приобщава, както са правили с крал Едуард VIII. Това е още един добре обмислен ход, който може да обърне публичното мнение. Това е издирван резултат. Чувството за принадлежност към монархията би трябвало да бъде непрекъснато поддържано ”, счита тя.

Според нея, в случай че кралят дълго време не може да извършва отговорностите си, ще бъде назначен регент, който може да е принц Уилям или кралица Камила. „ Трима души би трябвало да подпишат волята на Чарлз, а те се избират всред кралицата, представителя на Долната камара, Върховния арбитър или заместника му. Само кралят може да подписва импортираните законопроекти. Всичко останало може да прави Уилям ”, изясни Крънчева.

Принц Уилям няма проекти да се срещне с брат си – принц Хари, откакто брачният партньор на Меган Маркъл кацна в Обединеното кралство, с цел да бъде до крал Чарлз III, който беше диагностициран с рак.

Принцът на Уелс остава концентриран върху това да се грижи за брачната половинка си Кейт, която се възвръща от коремна интервенция и си взе дълга отмора от публичните си отговорности. 41-годишният Уилям би трябвало да се върне към отговорностите си в сряда.

А това, че 39-годишният херцог на Съсекс анулира плануваните си събития, с цел да лети до Лондон и да бъде с татко си, макар проблематичните им връзки, поражда опасения за сериозността на здравето на краля.

Източници, близки до принц Хари, който в този момент живее в Калифорния, настояват, че той въпреки всичко е подготвен да се срещне с принц Уилям.

Кралят персонално се е обадил на двамата си сина, както и на своите братя и сестри, с цел да ги осведоми за диагнозата си, потвърдиха чиновници на двореца. Като се допуска, че Хари се е съгласил да отсрочи прибирането си в Обединеното кралство, до момента в който няма публично известие от Бъкингамския замък, което в действителност беше публикувано в понеделник вечерта.

Източник, непосредствен до Уилям, споделя: „ Основният фокус на принца е върху брачната половинка му, която се възвръща от интервенция, трите им деца и в този момент татко му. Няма безусловно никакви проекти да се вижда с Хари “.

Все още не е ясно дали принц Хари ще отседне в хотел в централен Лондон или ще остане в Уиндзор.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР