Безпрецедентно БСП остана само с един съветник във Видин, след

...
Безпрецедентно БСП остана само с един съветник във Видин, след
Коментари Харесай

Безпрецедентно! БСП остана само с един съветник във Видин, след като 6 души от групата я напуснаха

Безпрецедентно Българска социалистическа партия остана единствено с един консултант във Видин, откакто 6 души от групата напуснаха поради противоречие с водената политика на партията на национално равнище.

Димитър Велков, общински консултант

„ През последните няколко години Българска социалистическа партия загуби образа си като лява партия, като партия, представляваща левите хора и като партия, която може да пази ползите на левите хора  в България и във Видин. Хората са ни подкрепили с цел да бъдем в общинския съвет с избрана задача. Тази задача е да пазиме техните същински леви хрумвания, само че в Българска социалистическа партия към този момент това не можем да го вършим. Затова и  ние взехме решение да излезем от партията, в която сме приамани, с концепциите, с  които сме закърмени и да основем една група, която считаме, че ще пази доста по-добре ползите на видинчани.

Идеята на някогашните червени е да образуват конструкция, която да отстоява ползите на хората в локалния парламент и още:

Димитър Велков, общински консултант

„ Вече имаме над 30 индивида, които обявиха документално, че напускайки социалистическата партия, да се причислят към нашата конструкция, която считам, че  ще бъде същинска, а не както е това нещо, което е досега “.

Така откакто Калоян Борисов беше изключен от Българска социалистическа партия в локалния парламент остава единствено един консултант.

Величко Кирилов, общински консултант от Българска социалистическа партия

„ Аз оставам единствен представител на Българска социалистическа партия в общински съвет. Като подобен ще работя в оставащото време от мандата, воден от правилата, устава и програмата на партията. Опозиционноста не трябва да бъде самоцел. Тя значи да имам лично мнение по проблемите, които ще зародят, значи да подлагам на критика, когато преценява, само че всички позитивни, прогресивни оферти на общината, когато в името на Видин и жителите на общината, аз ще ги поддържам “.

И  двата лагера на някогашни и един сегашен социалист бяха изпратени от съветниците с овации, а до какво ще докара това в заседателната зала, следва да разберем. На днешното съвещание, локалните депутати разгледаха общо 36 авансово заложени точки от дневния ред.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР