“Безпрецедентният политически и икономически натиск и агресивната политика на страните

...
“Безпрецедентният политически и икономически натиск и агресивната политика на страните
Коментари Харесай

Минск: Разполагаме руските ядрени оръжия заради натиск от Запад

“Безпрецедентният политически и стопански напън и нападателната политика на страните от НАТО ” принудили Беларус да разположи съветски нуклеарни оръжия на своя територия. Така беларуското външно министерство оправда решението си във вторник.

От там настояха, че дейностите им не нарушават интернационалните съглашения, защото страната няма да има надзор над военната техника. “Беларус е принудена да отговори, с цел да укрепи сигурността си и отбранителна си дарба ”, обявиха от Минск.

Това се случи броени дни, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи проекти за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в страната, което провокира необятна полемика на запад. Поставянето на нуклеарен боеприпас на прага на Европейски Съюз беше мотив за разискването на следващ пакет наказания против Москва.

Решението на Путин, в съгласие с беларуския президент Александър Лукашенко, бе тълкувано като чиста ескалация в отговор на неотдавна оповестения ангажимент на Обединеното кралство да даде на Украйна бронебойни танкови снаряди, съдържащи обеднен уран.

Същевременно секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев съобщи: Путин е подготвен да унищожи Запада с хиперзвукови нуклеарни оръжия, в случай че задачата на блока продължава да бъде победа над Русия или разчленяване на нейните територии. В изявление той настоя, че светът би трябвало да разреши на Москва да господства в Европа след “предполагаемия колапс на Европейски Съюз ”.

“Някои хора на Запад към този момент приказват за възмездие, което би довело до военна победа над Русия. Ние обаче притежаваме неповторимо модерно оръжие, способно да унищожи всеки съперник, в това число Съединени американски щати, при положение на опасност за съществуването ни ”, заключи Патрушев. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР