Безпрецедентните сцени на насилие и погром, които се разиграха снощи

...
Безпрецедентните сцени на насилие и погром, които се разиграха снощи
Коментари Харесай

Сцени на насилие и погром на протест срещу мигрантите в Кипър

Безпрецедентните подиуми на принуждение и разгром, които се разиграха нощес в Лимасол, най-големия крайбрежен град на Кипър, в митинг, разгласен против мигрантите, провокираха остра реакция от държавното управление и политическите сили през днешния ден. Президентът Никос Христодулидис свика незабавно съвещание, на което съобщи, че се срами от расистките произшествия, съобщи БНР.

13 задържани, разрушени витрини и вандализирани магазини на чужденци, опожарени коли и кофи за отпадък. Това остави демонстрацията, в която участваха близо 500 души, облечени в черни облекла и с черни маски.

Те скандираха националистически и расистки лозунги - " Кипър е гръцки " и " Вън сирийците от Кипър ", като допълваха дейностите си с коктейли " Молотов ", пиратки и заличаване на имущество.

Петима жители са подали сигнал в полицията, че са били нападнати и са потърсили здравна помощ.

Партийни водачи, анализатори, цивилен организации насочат през днешния ден мощна рецензия към полицията, че не е овладяла обстановката и не е реагирала против насилието.

На изключително съвещание при президента Никос Христодулидис бе приет неуспехът на оперативния проект на полицията и незабавно се изготвят нови процедури за сходни рискови обстановки.

Тази вечер и в понеделник в Лимасол са оповестени митинги в поддръжка на мигрантите и против " фашистките дейности ".

Със събитията в Лимасол напрежението в Кипър, обвързвано с мигрантите на острова, доста ескалира. Миналата неделя и понеделник до конфликти сред мигранти, главно сирийци, и локални поданици се стигна в населено място покрай град Пафос на западния бряг.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР