Безпрецедентните пожари в Австралия през 2019-а и 2020-а са погубили

...
Безпрецедентните пожари в Австралия през 2019-а и 2020-а са погубили
Коментари Харесай

При пожарите в Австралия са пострадали около 3 млрд. животни

Безпрецедентните пожари в Австралия през 2019-а и 2020-а са погубили или прогонили близо 3 милиарда животни. Това е  " едно от най-тежките бедствия в дивата природа в актуалната история ", сочи нов отчет, стъставен от учени от Университета в Нов Южен Уелс, Университета на Нюкасъл, Университета „ Чарлз Стърт “ и групата за запазване на природата BirdLife Australia.

Изследователите настояват, че са засегнати 143 милиона бозайници, 2,46 милиарда влечуги, 180 милиона птици и 51 милиона жаби.

В края на предходната и началото на тази година пожарите унищожиха над 115 хиляди кв км от засегнатите от сушата шубраци и гори в Австралия. 30 души починаха, а хиляди домове бяха унищожени.

Това беше най-големият и най-продължителен сезон на пожар в актуалната история на страната. Учените приписват тежестта на рецесията на въздействието на климатичните промени.

" Настоящите констатации са шокиращи ", съобщи Дърмът О'Горман, изпълнителен шеф на австралийския клон на Световния фонд за дивата природа, поръчал отчета. „ Трудно е да се сетим за друго събитие някъде по света, умъртвило или изселило толкоз доста животни “, сподели той. „ Това се окачествява като едно от най-тежките бедствия в дивата природа в актуалната история “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР