Безпрецедентните по мащаб санкции, наложени срещу Русия, се превръщат в

...
Безпрецедентните по мащаб санкции, наложени срещу Русия, се превръщат в
Коментари Харесай

Западът изпада в кома. Ще преживее ли ЕС зимата?

Безпрецедентните по мащаб наказания, наложени против Русия, се трансформират в същите невиждани последствия за техните основатели. Енергийната рецесия стартира да удря освен европейските семейства, само че и по-сериозни обекти - енергоемките промишлености се затварят едно след друго, а излаз от обстановката към момента няма.

Отвъд наивността

Известно е, че западният модел на международен ред е прагматизмът, подложен на напред във времето и методите за решение на всевъзможни проблеми, учредени на него. Универсален? На пръв взор да. Но по някаква причина този модел работи основно единствено там, където е основан и в общества, които са проведени по други модели - религиозни, етични, исторически и така нататък - стартират сривове и повреди.

Работата тук съгласно мен е, че упоменатият прагматизъм е ориентиран извънредно към сегашното и бъдещето, а предишното се възприема от него като нещо не изключително значимо.

Поради тази причина последователите му губят от взор историческия опит на руснаците, които съумяват да дадат на Бонапарт Москва, само че единствено две години по-късно триумфално влизат в Париж. Тези, които първо могат да се върнат към Волга, само че по-късно, с някаква в действителност библейска наложителност, да повдигнат знамената си над Берлин...

Тоест, те имат непонятен гений да извърнат разрушителната сила на " прагматиците " на 180 градуса и като резултатът, изравнява самия му източник със земята.

Настоящата санкционна война, отприщена против Русия под наивния предлог за „ отбрана на Украйна “, както нормално, не е изключение – нейните „ стопански снаряди “ към този момент се връщат в Европа, унищожавайки освен промишлеността, само че и поставяйки под въпрос самата идея за „ европейско единение “.

Замълча за дълго родният цех

Два дни преди началото на съветската специфична военна интервенция, на 22 февруари 2022 година, немският канцлер Олаф Шолц спря процедурата по узаконяване на „ Северен поток 2 “.

" Днес желаех от Федералното министерство на стопанската система да анулира отчета за енергийната сигурност от Федералната организация за мрежите. Това звучи чисто механически, само че е нужна стъпка, с цел да не може в този момент да се извърши узаконяването на газопровода. Без тази сертификация Северен поток 2 не може да бъде пуснат ", сподели политикът, към момента не разбирайки до какво ще докара това решение, което по " чудноват " метод е извънредно преференциално за американските снабдители на полутечен природен газ.

Тогава избухнаха боевете, Украйна крещеше за „ експанзия “ и западният информативен дневен ред за известно време се оказа напълно отдаден на антируски философии.

Нуждите от въглеводород се припомниха, когато най-сетне стана ясно: Русия ще довърши започнатото и диалозите за нейната „ незаконна, нестимулирана офанзива “ в Кремъл не съставляват необикновен интерес за никого. Тоест прекомерно късно са се сетили.

Към днешна дата тази давност се трансформира в това:

- през септември най-големият европейски производител на примитивен алуминий, словашката компания Slovalco, престава да работи;

- малко по-рано спря холандският цинков цех Budel;

- замразен е румънският химически колос Химкомплекс;

- обособена история с торовете: " тръбният " глас на отчаянието се чува от полския ANWIL, норвежката Yara, немския SKW Sticksoffwerke Piesteritz.

И това са единствено огромните компании. Ако приказваме за жителите, то предходната зима в Обединеното кралство на всеки седем минути един възрастен човек умираше от мраз. Може единствено да се гадае какво ще се случи тази зима. Както и какво ще се случи идващото лято, когато обстановката с торовете ще подсигурява ниски добиви и вследствие на това дефицит на храна.

Пълното натоварване на съветските газопроводи би могло да оправи всичко, само че към този момент европейските елити са доминирани от правилото „ с цел да ударя бабата, ще си докарам измръзване “. И ще замръзнат в най-истинския смисъл на думата.

Изглежда, че Русия в тази обстановка би трябвало да получи солидни " облаги " или най-малко да остане " при себе си ". Поне по този начин считат някои икономисти, към които Царьград се обърна. Например Вячеслав Зайченко е сигурен, че спадът на европейското произвеждане няма да се отрази по никакъв метод на цените на газа и петрола:

" Не поддържам мнението, че индустриалният спад в Европа ще понижи цените на силата ", съобщи той.

" Сега сезонът занапред стартира, също така, с изключение на Европа, ние имаме азиатския пазар, а американците имат тихоокеанския пазар под формата на Австралия, Япония и Нова Зеландия, където цените в този момент стартират да порастват и до края на третият - началото на четвъртото тримесечие, можем да чакаме единствено нарастване на цените ", счита Зайченко.

Е, напълно скоро всички ще имаме опцията да изпробваме тези калкулации на процедура. Както и убедеността в жизнеспособността на най-обединената Европа, което буди сериозна угриженост.

Европейска кома

Центробежните феномени в Европейския съюз не са оригиналност - Обединеното кралство напусна организацията в нощта на 31 януари против 1 февруари 2020 година

Тогава в Унгария взеха решение, че не всички демократични полезности са еднообразно потребни за страната, а министър председателят Виктор Орбан наложи възбрана за преекспонирането и пропагандирането на тематиката за " нетрадиционната обич " измежду малолетните, което вбеси брюкселските бюрократи, които го упрекнаха в " неправилни възгледи за света. "

Масло в огъня предстоящо наля нашата спецоперация, която провокира много съществени различия измежду европейците по въпроса за глобите. Унгария още веднъж реши, че сама си е глава и както не поддържаше политиката на напън върху Русия, по този начин и не я поддържа.

Не всичко е наред с Германия, главният " работен кон " на Европейски Съюз, който е заставен съвсем самичък да изтегля новобранци от икономическото дъно.

Повишаването на цените на газа, породено от ограничавания, в един " съвършен " миг може да провокира доста двусмислени събития. И в случай че протестните манифестации стартират в Берлин, тогава в Букурещ нещата елементарно ще стигнат до пукотевица.

Разбира се, би било отлично, в случай че постоянните гости на брюкселското политическо кабаре един ден сами схванат накъде водят остаряла Европа, само че вяра за това схващане няма. Защото те самите се водят от „ овчари “ от Вашингтон и „ водачи “ от Киев.

Какво от това?

Онези, чиито предшественици в миналото са отишли в Йерусалим за Божи гроб и са съумели да обиколят планетата с дребни кораби, през днешния ден спорят за броя на половете, откакто са станали изцяло подвластни от мненията на жителите на личния си открит континент. Градовете им са цялостни с потомци на сарацините.

И въпреки всичко те не знаят по какъв начин да живеят без наличието на съветските глъбини по подобен метод, че да поддържат нормалното си равнище на комфорт. Русия ще реализира своето в Украйна, само че икономическите стихии няма да стихнат. Европейският съюз не е жизнерадостен, това е един от очевидните заключения от санкционната война, отприщена от европейските атентатори самоубийци. Да си напомним.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР