Безпрецедентни мерки за охрана на обществения ред, гората и пожарната

...
Безпрецедентни мерки за охрана на обществения ред, гората и пожарната
Коментари Харесай

Безпрецедентни мерки на сливенската полиция за пролетното ромско нашествие към лифта

Безпрецедентни ограничения за защита на публичния ред, гората и пожарната сигурност подхваща през днешния ден сливенската полиция.
40 полицейски чиновници, 10 патрулни автомобила, дружно със чиновници на Регионалната дирекция по горите, Държавно горско стопанство - Сливен и Общинска защита ще бъдат в региона на долната лифтена станция към местността „ Карандила”, където по традиция през днешния ден се стичат стотици роми, с цел да отпразнуват Първа пролет.
Според анализите на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи от последните години, на този ден там се другар над пет хиляди души роми, придвижващи се с персонален превоз или наети микробуси. Пристигащите окупирали региона на Долна лифтена станция, по групи и фамилно, а до всяка компания се палели огън, скара или барбекю. След запълване на пространството в близост, идващите се позиционирали в посока местността „ Тютюнлюка”.
Днес полицейски чиновници ще управляват достъпа на жители с транспортни средства в региона, ще предизвестяват идващите за използването на алкохол, както и за възбраната за палене на огън, барбекюта, грилове и прочие в Природен парк „ Сините камъни” и за изхвърлянето на отпадъците на избраните за задачата места.
Засилен надзор ще има и в местностите „ Меча поляна”, „ Слънчева поляна”, „ Халката” и в региона на Горна лифтена станция.
Във връзка с упования напор от празнуващи, в Районното полицейско ръководство е направен специфичен проект за охранителни мероприятия и обезпечаване на публичния ред, планувани от ранните часове на 22 март до окончателното евакуиране на жителите към град Сливен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР