Безпрецедентна среща между президента Доналд Тръмп, ученици, оцелели след стрелната

...
Безпрецедентна среща между президента Доналд Тръмп, ученици, оцелели след стрелната
Коментари Харесай

Тръмп иска да въоръжи учителите в САЩ

Безпрецедентна среща сред президента Доналд Тръмп, възпитаници, оживели след стрелната в гимназията във Флорида, и родители на убити деца, се организира в Белия дом. Младежите застанаха и пред законодателите в сряда, искайки продажбата и потреблението на оръжия в страната да бъде лимитирано, предава Reuters.
Държавният глава от своя страна предложи ексцентрично решение на казуса с учениците, които намират оръжие и прострелват доста свои съученици – да въоръжи учителите, които да имат опция да гръмнат нападателя. По време на срещата той сподели, че въоръжените учители и други чиновници на учебните заведения могат да оказват помощ за предотвратяването на бъдещи всеобщи убийства.
В същото време вълна от демонстрации на възпитаници заля през вчерашния ден Съединени американски щати - от Аризона на югозапад до Мейн на североизток. Те стачкуваха против насилието с огнестрелни оръжия и в памет на жертвите на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, съобщи Асошиейтед прес.
Протестите се разпространяваха от учебно заведение на учебно заведение и от щат на ща, като младежите споделяха проектите си за демонстрации в обществените мрежи. Някои от деянията продължаваха тъкмо 17 минути, колкото е броят на убитите в Паркланд. Няколкостотин възпитаници от Мериленд не се явиха на занятия, с цел да създадат протест във Вашингтон. Стотици излизаха от учебните здания за митинг през обедната отмора в градове от Чикаго, Илинойс до Остин, Тексас.
По мотив кръвопролитието във Флорида през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп даде обещание, че неговата администрация ще ускори ограниченията за надзор върху хората, които получават огнестрелно оръжие. „ Ние ще бъдем доста строги с инспекциите на предишното, ние ще сложим доста мощен акцент върху инспекциите на душевното здраве “, сподели той в Белия дом на среща с възпитаници, учители и родители, включително от гимназията във Флорида.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР