Безпрецедентен мигрантски натиск е отчетен във всички европейски държави, казва

...
Безпрецедентен мигрантски натиск е отчетен във всички европейски държави, казва
Коментари Харесай

Росица Димитрова: Границата ни я пазят хората, не оградата

Безпрецедентен мигрантски напън е регистриран във всички европейски страни, споделя шефът на " Гранична полиция " Димитрова

" Това е интервенция, която не е стихийна, не е единствено във вчерашния ден. Борбата с противозаконната миграция е всекидневна, денонощна. "

Това съобщи основен комисар Росица Димитрова, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ", за огромната акция против трафика на мигранти от Турция към Централна и Западна Европа, която продължава.

" Този развой на проведен трафик стартира от Турция, минава през директни страни като нашата и приключва в Западна Европа. Основно уредниците обитават в Турция и в страни от Западна Европа. В България наклонността е да се употребяват единствено водачи ", разясни Димитрова и добави, че се включват още украинци, сърби и румънци, които транспортират противозаконни мигранти.

" Не се набират при нас. Набират се в интернет. Завоалирано. "

Ситуацията на българо-турската граница е тежка, призна основен комисар Росица Димитрова в предаването " Преди всички " по. Безпрецедентният напън е регистриран във всички европейски страни, посочи тя.

" Към сегашния миг натискът понижава, само че не изчезва и в никакъв случай няма да изчезне. "

" За 2022 година в топ 3 на мигрантите, навлизащи у нас, не престават да бъдат тези от Афганистан, Сирия и Ирак, а на четвърто място е Мароко ", посочи Димитрова.

" Профилът на мигрантите от Афганистан, Сирия и Мароко е в множеството случаи на млади мъже, в това число малолетни. От Сирия към момента не престават да се пробват да преминат фамилии с дами и деца ", уточни основен комисар Димитрова.

Работи се непрестанно с " Фронтекс ", като средномесечният брой на техни чиновници на българо-турската граница е 92, стана ясно от думите ѝ.

Относно оградата по границата шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " означи, че са закупени материали, а чиновници на Министерството на защитата са почнали да възвръщат компрометираните сектори, само че " мигрантите се пробват по всякакъв начин да преодолеят тази ограда ".

Има назначени монтьори на щат, които ще се занимават единствено с оградата, само че " тя не е в положително положение, служи единствено да ги възпира ", акцентира Димитрова.

" Границата ни я пазят хората, а не оградата, за жалост. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР