Безплатно ползване на вода и такса солидарност биха увеличили злоупотребите.

...
Безплатно ползване на вода и такса солидарност биха увеличили злоупотребите.
Коментари Харесай

Безплатна вода и такса солидарност ще увеличат злоупотребите, ясен Контрера

Безплатно прилагане на вода и такса " взаимност " биха нараснали злоупотребите . Това съобщи Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване и ръководител на " Патриоти за София - Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА " Карлос Контрера в позиция, изпратена от ВМРО-БНД.

Повод за позицията е предлагането на районното министерство да има такса " взаимност " за водата . От Министерство на регионалното развитие оповестиха, че до две седмици ще стартира разискването на това предложение. Контрера дефинира сходни хрумвания като " екзотични ".

 Карти за ВиК уреди плануват в проектозакон
Карти за ВиК уреди плануват в проектозакон

Такса взаимност и основаване на фонд за подкрепяне на ВиК сдруженията

Според общинския консултант, в случай че се одобри сходна корекция и се подсигурява гратис прилагане на вода и такса " взаимност ", злоупотребите и кражбите на вода ще се усилят, ВиК операторите ще изпаднат в колапс и на следващия ден някой отново ще желае шоково нарастване на цените.

Представителят на Вътрешна македонска революционна организация в СОС твърди, че страната се кани да преразпределя голям финансов запас, с цел да заплаща сметки на сякаш обществено уязвими лица , само че това ще е за сметка на изрядния консуматор, който веднъж ще си заплаща сметката, повторно ще дотира някой някъде през налозите и бюджета.

" За мен това предложение е израз на пещерен социализъм . Министерство на регионалното развитие отваря необятно вратите за злоупотреби. Виновен и осъден ще е редовият и честен консуматор , който ще поеме цялата тежест, до момента в който страната си играе на популизъм и на ниска цена социализъм . Как и кой ще регистрира ежемесечно това гратис ползване, кой ще заплаща тази " такса взаимност ", за какво по административно-командната метода страната се меси в договорни връзки? ", запита Контрера.

Той посочва съответните получатели на сходна такса " взаимност " - " всички знаем, че облагодетелствани ще бъдат циганските гета , неизрядните общински наематели, които са на база и не заплащат вода. Е, в този момент страната ще им заплаща по 1.5 куб.м. на месец, единствено че с общите, обществените пари . Министър Нанков очевидно доста постоянно си поддържа връзка и хортува с Българска социалистическа партия, тъй като те дават обещание наляво и надясно водни помощи. Явно обаче е сбъркал, тъй като той не е министър в социалистически кабинет, определен с гласовете на леви партии ", засегнат е представителят на Вътрешна македонска революционна организация в столична община.

Той предвижда цялостен безпорядък. " Потребителят в този момент с изключение на своята сметка ще би трябвало да дотира и още милиони кубици вода , които някой гратис щял да употребява тъй като бил обществено уязвим. Като знаем какъв е контингентът в тази категория си представям тумбите роми по какъв начин се редят към този момент и за водни помощи " , съобщи Карлос Контрера.

Припомняме, че общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация се опълчва на тази концепция с аргумента, че всеки, който използва несъмнено количество вода, би трябвало да си я заплаща. Преди месец той и евродепутатът Ангел Джамбазки желаеха и оставката на КЕВР поради хаоса във водния бранш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР