Безплатни скринингови прегледи за туберкулоза ще се провеждат от днес

...
Безплатни скринингови прегледи за туберкулоза ще се провеждат от днес
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за туберкулоза започват в Пазарджик

Безплатни скринингови прегледи за туберкулоза ще се организират от през днешния ден до 23 юни в Специализираната белодробна болница “Д-р Н. Пенчев “ в Пазарджик, оповестяват от РЗИ. Кампанията „ Седмица на отворените порти ” се реализира по отношение на осъществяване на Националната стратегия за предварителна защита и надзор на туберкулозата в Р България за интервала 2021 – 2025 година

Целта на самодейността е да се увеличи публичната осведоменост във връзка с туберкулозата, да се даде опция на всеки еднакъв достъп до здравни услуги, и да се промотира здравословният метод на живот.

По време на „ Седмицата на отворените порти “ на всеки искащ ще се предлага скрининг за риска от туберкулоза посредством анкета и съвещания. На хората, които са в риск ще се правят спомагателни прегледи и проучвания.

Обявяването на седмици за безвъзмездни профилактични прегледи през последните години се потвърди като доста добра процедура за разкриване на случаи с туберкулоза и навреме предприемане на ограничения за лекуване и спиране на веригата от предаване на инфекцията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР