Безплатни пътувания на ученици и придружаващи ги учители ще могат

...
Безплатни пътувания на ученици и придружаващи ги учители ще могат
Коментари Харесай

Ще има безплатни екскурзии за учениците и през 2022 г. ?

Безплатни пътувания на възпитаници и съпътстващи ги учители ще могат да се провеждат и през идната образователна година, реши държавното управление.

Националната стратегия „ Отново дружно “ се удължава до 14 септември 2022 г. Лагерите ще могат да се организират в интервалите, когато епидемиологичната конюнктура в страната разрешава това.

Министерството на образованието и науката (МОН) спря приемането на нови поръчки за безвъзмездна отмора на 17 август т.г. поради увеличаващи се случаи на болни деца по време на тези пътувания. Имаше опция определените дестинации да се заменят с други в по-безопасни райони. Въпреки това 9148 възпитаници и учители от 258 учебни заведения не съумяха да заминат на плануваните и утвърдени от МОН ваканции.

Някои от неосъществените лагери бяха предплатени от туроператори или учебни заведения. За покриване на тези разноски учебните заведения ще получат 3,5 млн. лева до края на 2021 година Самите почивки могат да се осъществят при опция в период до 14 септември 2022 година

Програмата беше планувана за 30 000 възпитаници и учители и финансирана с 15 млн. лева от перото за поддръжка на туризма в централния бюджет. До 17 август т.г. МОН е одобрило поръчки за над 24 800 възпитаници и учители от 1133 учебни заведения в цялата страна на стойност 12.4 млн. лева Неизразходените 2,6 млн. лв. ще бъдат планувани в централния бюджет за 2022 година

По „ Отново дружно “ се осигуряват шестдневни безвъзмездни ваканции на възпитаници от I до XI клас от държавни и общински учебни заведения. Програмата слага главен акцент върху социализацията на учениците. Чрез нея се усъвършенства връзката сред деца та и учителите, което оказва помощ за превъзмогване на отрицателните последствия от продължителното онлайн образование. Учениците прекарват време измежду природата и вземат участие в разнообразни занимания в региона на науките, изкуствата, технологиите и спорта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР