Безплатни медицински прегледи започват от днес в малките населени места

...
Безплатни медицински прегледи започват от днес в малките населени места
Коментари Харесай

Безплатни медицински прегледи започват от днес в Новозагорско

Безплатни медицински прегледи стартират от през днешния ден в дребните обитаеми места на община Нова Загора, оповестиха от общинския пресцентър. Те са по стратегия „ Здравна грижа на място “, като задачата е да бъдат обхванати хора в пенсионна възраст, самотноживеещи и хора със затруднено напредване, които да имат достъп до професионална здравна грижа. 

Ежемесечно във всяко обитаемо място, по авансово избран график, ще се организират безвъзмездни общи медицински прегледи, които включват електрокардиограма и проучвания на кръвна захар и кръвно налягане. Датите за обитаемоте места ще бъдат определяни със съдействието на кметовете по места и ще бъдат обявявани при започване на месеца. При съществуването на повече искащи, ще бъде конкретизирана спомагателна дата, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Новата стратегия е напълно локална самодейност на Община Нова Загора и МБАЛ „ Света Петка Българска ”, прецизират от общината.

През септември в многопрофилната болница в Нова Загора отвори порти обновеното инфекциозно поделение. Ремонт бе осъществен тази година и в Първо, и във Второ вътрешни отделения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР